|

Katliamlara doymadı

Ülkelerin seçilmiş liderlerine doğrudan veya dolaylı olarak müdahale etmeyi bir ‘devlet felsefesi’ olarak benimseyen ABD, katliamlarla dolu geçmişinde 30 milyona yakın insanın ölümüne yol açtı. ABD, 1945’ten beri dünyaya 10 bin kez ‘11 Eylül’ yaşattı.

Talha Menteş
04:00 - 3/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:19 - 3/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Dünya genelinde taşeron terör örgütlerini sıklıkla kullanan ABD, kadim Musul kentini DEAŞ bahanesiyle yerlebir etti. Musul’da geçtiğimiz yıl çekilen bir fotoğraf...
Dünya genelinde taşeron terör örgütlerini sıklıkla kullanan ABD, kadim Musul kentini DEAŞ bahanesiyle yerlebir etti. Musul’da geçtiğimiz yıl çekilen bir fotoğraf...

Türkiye’nin terörle mücadelesine engel olmaya çalışan ABD, tarihi boyunca örgütlere arka çıkarak dünyaya terör kustu. 242 yıllık tarihinin 221 yılını savaşla geçiren Amerika, 2001’de 2 binden fazla kişinin öldüğü 11 Eylül’ü 1945’ten bu yana dünyaya tam 10 bin kez yaşattı. Dünya barışının önünde 1 numaralı tehdit olmayı sürdüren Washington, 1800 yılından 2017 yılına kadar toplam 392 askeri müdahalede bulundu. 2017 itibariyle dünya askeri harcamalarının 3’te birinden fazla harcama yaparak dünyayı tehdit eden ABD, son olarak Türkiye’ye karşı açtığı finansal savaşta duvara tosladı. Cinayet ülkesinin katliamlarını kısaca hatırlayalım...

MİLYONLAR CAN VERDİ

* Vietnam Savaşı’nda üstünlük kuramayınca 1969’da Kamboçya’da 2,5 milyon insanı katletti.

* Çad’da CIA 1982’de Hissen Habre’yi iktidara getirdi ve Habre 40 bin kişiyi öldürdü.

* ABD Başkanı Richard Nixon, Şili’de seçilmiş rejime karşı General Augusto Pinochet’e darbe yaptırarak 3 bin kişiyi imha ettirdi.

* ABD’nin kışkırtmasıyla başlayan ve 10 yıl boyunca devam eden Afganistan-Rusya savaşı, 1,8 milyon insanın ölümüne sebep oldu.

* 1965’te Endenozya’da hükümete darbe yapan ABD, iç savaşta 3 milyon insanın ölümüne yol açtı.

* Kuzey ve Güney Kore’de sınır ihlallerine müdahil olan ABD, bölgeye 650 bin tonluk bomba attı. Ölen Koreli ile Çinli sayısı 4 milyona ulaştı.

* 2003 yılında Irak’ı işgal etti; katlettiği Müslüman sayısı 1,5 milyonu buldu.

ABD’NİN SONU GELİYOR

Amerika’nın ‘barış’ ve ‘insan hakları’ bakımından sicilinin çok kötü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tayyar Arı, Türkiye’ye saldırılarla dolu son sürecin ABD’nin sonunu getireceğini belirterek şu yorumda bulunuyor: “ABD, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra dünyadaki rejimlere çeşitli bahanelerle sürekli müdahale etti. Günümüzde de gerek finansal gerekse de siyasi saldırılarına devam ediyor. Kendilerini ‘seçilmiş halk’ olarak görüyorlar. Dini bir motivasyonun da etkisiyle dünyadaki bu saldırılarının sonu gelmiş gibi duruyor. Türkiye’ye yönelik oluşturduğu tehdidi dost ve düşman ayrımı yapmadan herkese yapabileceğini gösteren ABD, dünyayı tedirgin ederek yeni çözümler bulmaya zorladı. Bu da Amerika’nın sonunu getirecek.”

DÜNYA ARKAMIZDA

“Ülkemize yapılan saldırılara doğru cevaplar verdik, bunu daha da geliştirmemiz gerek. Türkiye insani yardımlarda kendisinden ekonomik olarak 20 kat üstün ABD’yi bile geçerek mazlumları arkasına aldı ve bu hareketiyle siyasi gücünü de artırdı. Ayrıca yapılan bu saldırılar Türkiye’nin herhangi bir ülke olmadığını da gösterdi. Saldırılara maruz kalan diğer ülkeler bu kadar dayanamazken ülkemiz bu saldırıların karşısında durdu ve uluslararası anlamda bize karşı yapılan tüm saldırıların dünyayı da etkileyebileceğini gösterdi. Tüm dünyayı arkamıza alarak Türkiye’ye yapılan her müdahalenin bir karşılığı olacağını gören ABD’nin artık, yeni dünya düzeninde gücü bitiyor.”

  • 172 ülkede 291 bin asker
  • ABD’nin 2017 yılı itibariyle 172 ülkeye yayılmış 291 bin askeri personeli bulunuyor. Dünyada askeri harcamalara en çok payı ayıran ABD, 2016 yılında silaha 611 milyar dolar harcadı. Dünya ülkelerinin toplam savunma harcaması 1 trilyon 686 milyar dolar. Bu durum ABD’nin dünya toplamının 3’te birini tek başına harcadığını gözler önüne seriyor.
#ABD
#Türkiye
#Vietnam
#Afganistan
#Irak
6 yıl önce