|

Korku filmi yaşattı

Mısır Havayolları’na ait yolcu uçağı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki Larnaka Havaalanı’na acilen indi. Tüm yolcu ve mürettebat 6 saat içinde zarar görmeden serbest kaldı. Korsanın boşandığı Rum eşi ile iletişim kurmak için uçağı kaçırdığı anlaşıldı. Rum yetkililer korsan hakkında “hasta aşık” derken Mısır makamları ‘Terörist değil, gerizekalı’ benzetmesinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:40 - 29/03/2016 Salı
Yeni Şafak

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağını sahte bomba yeleği ile kaçıran ve Güney Kıbrıs'taki Larnaka Havalimanı'na indiren hava korsanı teslim oldu. Rum yönetimi yetkilileri, İskenderiye'den Kahire'ye giderken kaçırılan ve Larnaka Havaalanı'na indirilen uçaktaki son yolcuların da serbest kaldığını açıkladı. Yerel televizyon kanalları, yaklaşık 5 saat apronda bekleyen uçaktaki son 6 yolcunun merdivenlerden koşarak indiğini, birinin de kokpit penceresinden atladığını gösterdi. Mısır İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Seyfeddin Mustafa İmam'ın (58) hırsızlık, gasp, haneye tecavüz, uyuşturucu ve sahte evrak düzenleme gibi farklı suçlardan sabıkası bulunmaktadır." denildi.



BİLMEYECEYE DÖNDÜ


Uçağı kaçıran kişinin kimliği hakkında çelişkili bilgiler aktarıldı. Mısır Sivil Havacılık Bakanı Şefif Fethi, 21'i yabancı, 15'i mürettebat olmak üzere 81 kişinin bulunduğu Airbus 320 tipi uçağı kaçıranın İbrahim Semaha olduğunu açıkladı. Saatler sonra Kıbrıs Dışişleri Bakanlığı hava korsanının Mısır vatandaşı Seyfeddin Mustafa olduğunu duyururken Mısır makamları İbrahim Semaha'dan özür diledi. Meczup olduğu da ileri sürülen hava korsanı basına önce 'aşık ve romantik talepleri olan bir profesör' ardından 'rejim karşıtı ve siyasi talepleri olan eski bir asker' olarak yansıdı.





TERÖR EYLEMİ DEĞİL


Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıklarken Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise hava korsanı hakkında 'Terörist değil, gerizekalı' değerlendirmesinde bulundu. Hava korsanı saatler süren pazarlıktan sonra teslim oldu. Olayda can kaybı yaşanmadı. Bir Rum yetkilisi, hava korsanının eski eşini görmek istediğini, Kıbrıs vatandaşı olan kadının Larnaka Havalimanı'na getirildiğini söyledi. Kıbrıs devlet televizyonu ise korsanın müzakereleri yürüten güvenlik güçlerine 'Mısır'daki siyasi tutukluların serbest bırakılması' talebini ilettiğini duyurdu. Gazetecilerin hava korsanının eski eşi olduğu belirtilen bir kadının havalimanına getirilmesi talebinde bulunduğu iddialarına da gülümseyerek cevap veren Anastasiadis, “Her zaman bir kadın vardır” dedi.


#Mısır Havayolları
#hava korsanı
#Larnaka Havalimanı
8 yıl önce