|

Köyüne kavuştu

Mehmetçik’in YPG/PKK’dan temizlediği yerleşim yerlerine dönüşler sürüyor. Racu beldesine bağlı Ömer Uşağı köyündeki evine annesi ve kız kardeşiyle dönen Meryem Bekir (9) en çok keçisine kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:26 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Köylerine 5 gün önce döndüklerini aktaran Bekir, artık kızlarıyla güvende olduklarını ifade etti.
Köylerine 5 gün önce döndüklerini aktaran Bekir, artık kızlarıyla güvende olduklarını ifade etti.

Afrin’de PKK’lı teröristlerden arındırılan yerleşim yerlerine halkın dönüşü devam ediyor. Askerler kontrolün sağlandığı yerleşim alanlarında bir yandan teröristler tarafından yerleştirilmiş patlayıcıları imha ederken, diğer yandan evlerine dönen sivillere gıda yardımında bulunuyor. Harekâtta bir süre önce TSK’nin teröristlerden arındırdığı Afrin’in kuzeybatısında Raco beldesine bağlı Ömer Uşağı köyündeki evine iki torunu ve geliniyle dönen 78 yaşındaki Asu Muhammed Bekir adlı kadın, PKK’lı teröristlerin kendilerini “DEAŞ geliyor” diyerek kandırdığını söyledi. Harekât başlamadan bir süre önce evlerini terk ederek Afrin’e yakın bir bölgeye gittiklerini anlatan Bekir, şunları kaydetti: “Türk askeri ve ÖSO köye gelince evimize döndük, biz razıyız. Gidenler evlerine dönmek istiyor ama PKK izin vermiyor, yol bulsalar gelecekler. PKK bazılarını alıkoymuş, bazılarını Afrin’de tutuyor. Bırakmıyor, evlerine dönemiyorlar. Hepsinin evi barkı burada, orada zor durumdalar, aç susuz... Allah razı olsun, asker bize bakıyor. Zor günler geçirdik ama bundan sonra daha güzel olacak yaşamımız.”


Artık güvendeyim

İki kızıyla evine dönen Avbanu Bekir, eşinin teröristler köye gelmeden önce Türkiye’ye gittiğini ve orada çalışmaya başladığını, harekât başlamadan önce evlerini terk ederek iki kızı ve kayınvalidesiyle evlerinden ayrıldıklarını anlattı. Köylerine 5 gün önce döndüklerini aktaran Bekir, artık kızlarıyla güvende olduklarını ifade etti. 9 yaşındaki Meryem Bekir ise köye döndükten sonra en çok keçisine kavuştuğu için mutlu olduğunu dile getirdi. Gün içerisinde yavru keçiyle vakit geçiren küçük kız, kucağından indirmediği keçisiyle köyün sokaklarında özgürce dolaşıyor. Eşi ve hasta kayınbiraderi ile evlerine dönen 2 çocuk annesi Navbihar Behram, şeker ve kalp hastası olduğunu, ilaç bulmakta zorlandığını, askerlerin kendisine Türkiye’den ilaç getirttiğini söyledi. Afrin bölgesinin bir an önce teröristlerden temizlenmesini isteyen Behram, “Herkes evine dönse bizim için her şey güzel olacak, askerler bize yardımcı oluyor, bizim köyümüz artık güvenli” diye konuştu.

#PKK
#Afrin
6 yıl önce