|

Macaristan’da hükümet protesto edildi

Macaristan Parlamentosu yakınında toplanan göstericiler, 2010 yılından bu yana tek başına hükümeti oluşturan Genç Demokratlar Partisi (Fidesz) ve Başbakan Viktor Orban'ın istifasını istedi.

Yeni Şafak
11:53 - 12/04/2015 Pazar
Güncelleme: 08:56 - 12/04/2015 Pazar
IHA

Macaristan'da hükümet karşıtı bir grup hükümeti protesto ederek Başbakan Viktor Orban'ın istifasını istedi. Macaristan Sosyalist Partisi (MSZP) ve Demokratik Koalisyonu (DK) tarafından düzenlenen hükümet karşıtı gösteride, Başbakan Vikto Orban ve bakanların yolsuzluk yaptığı, son 1 ay içinde banker şirketlerinin 100 bin Macar vatandaşının yatırımını batırarak iflas ettiği vurgulandı.


Ellerinde, ''Orban istifa'', ''Yolsuzlukların hükümeti'', ''Diktatör Orban'' sloganlarının yazıldığı pankartları taşıyan topluluk, ülkenin yeni bir erken seçime girmesini istedi. Yaklaşık iki saat süren gösterilerde, son 5 yıl içinde yaklaşık 1 milyon Macar gencin daha iyi bir yaşam için Macaristan'ı terk ederek İngiltere, Almanya, İsviçre, Avusturya gibi batı Avrupa ülkelerine yerleştiği, 10 milyon nüfusu olan ülkenin nüfusunun 9 milyona düştüğü belirtilerek, Fidesz hükümetinin göçü durduramayacağı söylendi.



Başbakan Viktor Orban ve yakınlarının 5 yıl içinde ultra zengin oldukları, ülkeyi bir diktatör gibi yönettikleri ve durumun son bulması için yapılan gösterilerin başarılı bir sonuç alınıncaya kadar devam edeceği kaydedildi.

#Macaristan
#Protesto gösterisi
#Viktor Orban
9 yıl önce