|

Mısır'da gözaltı dalgası protestoları durdurmadı: Halk yeniden meydanlarda

Mısır'da geçen hafta başlayan protestolar bu hafta da devam ediyor. Mısır'da darbecilerin güvenlik önlemlerine rağmen birçok kentte cuma namazı sonrası halk sokaklara indi. Ülkenin kötüye giden ekonomisi ve yolsuzluklar protesto ediliyor. Mısır polisi Tahrir gibi sembol meydanlara giriş ve çıkışları kapattı. Cuma günü oynanacak bütün futbol karşılaşmaları ise iptal edildi. BM, Mısır'daki geniş çaplı tutuklamalardan endişe duyulduğunu belirterek Mısır hükümetine göstericilere saygı duyması çağrısında bulundu.

14:54 - 27/09/2019 Cuma
Güncelleme: 17:49 - 27/09/2019 Cuma
IHA
Mısır'da cuma namazı sonrası gösteriler devam ediyor.
Mısır'da cuma namazı sonrası gösteriler devam ediyor.
Mısır'da geçen hafta başlayan büyük eylemler bu hafta da devam ediyor. Cuma namazı sonrası bazı kentlerde Sisi yönetimi protesto edildi. Mısır polisi başkent Kahire'de bulunan
Tahrir Meydanı'nı giriş ve çıkışlara kapatarak
önlemler aldı.

Mısır'da bugün büyük gösteriler bekleniyor


Güvenlik güçleri, metro hatlarını kapatarak geçişleri engelledi. Sisi karşıtı protestolara geniş bir kitlenin katılması beklenirken meydana yakın bölgelere çok sayıda asker ve polis konuşlandırıldı.


Mısır polisi, gösterileri kamerayla kayıt altına alan kişilerin gözaltına alınacağı uyarısında bulundu.


Futbol maçlarını ertelediler

  • Öte yandan, Mısır Futbol Federasyonu güvenlik nedeniyle bugün oynanması planlanan maçın ertelendiğini açıkladı.

Yolsuzluğu deşifre eden iş adamının çağrıları yankı buldu

Mısırlı Muhammed Ali’den sokağa çıkma çağrısı İspanya’da yaşayan Mısırlı iş adamı Muhammed Ali, Cumhurbaşkanı Sisi’nin görevi bırakmaması halinde bugün Mısır’da sokağa çıkma çağrısı yapmıştı.

  • Sisi’yi yolsuzlukla suçlayan Ali, Sisi’nin lüks içinde yaşadığı videoları paylaşarak Cumhurbaşkanını sefalet içinde yaşayan halkın parasını harcamakla suçlamıştı. 15 Eylül’de sosyal medya üzerinden "
    Yeter Sisi
    " etiketi altında toplanan Mısırlılar, “
    Meydanlara tekrar döneceğiz
    ” mesajı vermişti.

Darbeciler gözaltı dalgası başlattı

Mısır'da, son dönemde
5 vilayette düzenlenen rejim
karşıtı gösterileri kışkırttığı iddia edilen yaklaşık bin kişinin gözaltına alındığı ve savcılık tarafından sorgulandığı belirtildi.

Mısır yerel basınında geçen haberlere göre Başsavcısı Hamade es-Savi yaptığı açıklamada, geçen cuma ve cumartesi günlerinde rejim karşıtı gösterilere katılan yaklaşık bin kişinin avukatları eşliğinde sorguya çekildiğini bildirdi.


#Mısır
#Darbe
#Kahire
#Gösteri
5 yıl önce