|

Mücadelemiz kalemle olmalı

Önceki gün 8 ay tutuklu kaldığı İsrail cezaevinden annesi ile birlikte tahliye olan Filistinli Ahed Tamimi, Filistin mücadelesinin eskisi gibi taş ve sapanlarla değil, kalemle sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:52 - 31/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Filistinli Ahed Tamimi
Filistinli Ahed Tamimi

Tarihte kalemle yapılan mücadelelerin her zaman başarıyla sonuçlandığını ifade eden Tamimi, "Filistin mücadelesini biz de taştan, sapandan kaleme evirmeliyiz" dedi

CEZAEVİNDEN SINAVA KATILDI

Filistin davasındaki başarının diğer bir yolunun da eğitim olduğunu açıklayan Tamimi, kendisinin de Filistin'de yaşanan haksızlıkların önüne geçebilmek için hukuk eğitimi alarak avukat olmak istediğini söyledi.

Tamimi, "Uluslararası kamuoyunu Filistin halkı lehine etkileyebilmek için en doğru usul, eğitimin ön planda tutularak yürütülecek mücadeleden geçer" dedi. Lise son sınıf öğrencisi olan Ahed Tamimi, liseyi bitirme sınavlarına cezaevinde hazırlandı. Cezaevi'nden sınava katılan Tamimi girdiği bütün sınavlarda başarılı olarak liseden mezun oldu.

291 çocuk tutuklu

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Hanan Aşravi, İsrail hapishanelerinde 291 tutuklu çocuğun bulunduğunu belirtti. Aşravi, “Filistinli cesur kız” Ahed et-Temimi’nin serbest bırakılmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail hapishanelerinde halen 291’i çocuk yaklaşık 5 bin 900 Filistinli tutuklu bulunuyor” ifadesini kullandı.

  • İsrail graffiticileri
    sınır dışı etti
  • İsrail, Ayrım Duvarı’na Hanzala Cesaret Ödülü sahibi Ahed et-Temimi’nin resmini çizen 2 İtalyan graffiti sanatçısını sınır dışı etti. Kimlikleri açıklanmayan İtalyan sanatçıların avukatı Azmi Masalha, müvekkillerinin bugün İsrail’den ayrıldığını ve 10 yıl boyunca ülkeye girişlerinin yasaklandığını belirtti. İtalyan sanatçılar, cumartesi günü İsrail güçleri tarafından “yıkıcı eylem yapmak” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

M. Şakir Saraç

#İsrail
#Filistin
#Ahed Tamimi
6 yıl önce