|

Özel birlikler Afrin’de

Zeytin Dalı Harekatı’nın 38. gününde TSK ve ÖSO, 3 köyü daha temizledi. Afrin’deki teröristlerin Türkiye sınırıyla kara teması tümüyle kesilerek, kurtarılan alandaki “hilal” tamamlandı. İlk safhası tamamlanan harekatın ikinci safhası için de JÖH ve PÖH’ler Afrin’e girdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 03:34 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
JÖH ve PÖH’ler Afrin’e girdi.
JÖH ve PÖH’ler Afrin’e girdi.

Zeytin Dalı Harekatı’nın 38. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), teröristlerin Afrin toprakları üzerinden Suriye-Türkiye sınırıyla tüm kara temasını kesti. Kurtarılan alandaki “hilal” tamamlanırken operasyonun birinci aşaması da bitti. TSK ve ÖSO, dün Afrin’in kuzeybatısındaki Şeyh Hadid ilçesine bağlı Karmanluk, Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı.

İKİNCİ AŞAMA İÇİN HAZIR

TSK ve ÖSO, teröristlerin Afrin toprakları üzerinden Suriye-Türkiye sınırıyla tüm kara temasını kesmiş oldu. Böylece kurtarılan alandaki “hilal” tamamlandı. TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindeki Afrin’de biri belde merkezi, 87’si köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 20’si stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 115 noktayı ele geçirdi.


Harekatın ikinci aşaması için de Suriye sınırında konuşlu birliklere takviye amaçlı gönderilen Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) birlikleri, Afrin kırsalına girdi. JÖH ve PÖH, Hatay’ın Hassa ilçesinden Afrin’in Zeytin Dalı Harekatı’nda kurtarılan kuzey kırsalına ulaştı. JÖH ve PÖH’ler operasyonun ikinci aşamasında görev alacak.

2059 TERÖRİST ETKİSİZ

Bu arada Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, harekat kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik kara ve hava operasyonları devam ediyor. Harekatın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2059 oldu. Etkisiz hale getirilen 2059 teröristten 58’i sağ ele geçirildi.


Tam isabet

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütlerine ait hedefler Türk tankları tarafından vuruldu. TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, terör örgütü hedeflerine 6 tank atışı yapıldı. Hedefler, başarılı bir şeklide imha edildi. Bu arada Harekat kapsamında Afrin’in batı ve kuzey kırsalındaki teröristlere ait mevziler, topçu birlikleri tarafından vuruluyor. Sınıra askeri araç sevkiyatı devam ederken bölgede insansız hava aracı uçuyor.

Komutan sınırda

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve beraberindeki komutanlar Hatay’daki sınır birliklerini denetledi, birliklere talimatlar verdi. TSK’nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Akar denetlemelerde şunları kaydetti: “Suriyeli kardeşlerimiz harekâtın ilerlemesiyle baskı ve zulümden kurtarıldılar, teröristlerden temizlenen bölgelerde yaşayan insanlar güvenle evlerine dönmeye başladılar. Afrin’de bulunan ve menşei ne olursa olsun bölgeye dışarıdan getirilen tüm teröristler ile bunları destekleyen dış güçlerin mutlaka hezimete uğratılacak. “Kaçınılmaz hazin son kendilerini bekliyor."

#Afrin
#TSK
#ÖSO
6 yıl önce