|

PKK Kürt Yönetimi'ne zarar veriyor

İdil'de Kerkük-Yumurtalık Boru Hattına önceki gün bombalı patlamalı saldırı düzenleyen PKK'nın amacının Erbil Hükümetinin petrol gelirlerinden elde ettiği kazancı engellemek olduğu belirtildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:43 - 26/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Daha önceki saldırılardan dolayı teknik bakımda olan 46 inçlik hattan petrol geçişi durdurulmuştu. O yüzde ciddi bir patlama olmadı ve yangın çıkmadı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi'nin PKK'nın geçtiğimiz günlerde Kerkük-Yumurtalık petrol hattına yönelik saldırısına tepki göstererek “Kürdistan'dan Türkiye'ye 3-4 gündür petrol sevkiyatı yapılamıyor. Boru hatlarındaki tamir tadilat daha uzun da sürebilir. Bu zarar ve ziyanın bedelini Kürdistan bölgesi halkı ödemektedir” ifadelerinin ardından PKK yeniden aynı boru hattına saldırı düzenledi.



Kerkük-Yumurtalık boru hattının 17 Şubat'tan bu yana çalışmadığını belirten Dizayi, saldırıdan PKK'yı sorumlu gördüklerini ve zararlarının 100 milyon doları bulduğunu belirtmişti. PKK'nın daha önceki saldırılardan dolayı teknik bakımda olan 46 inçlik hattan petrol geçişi durdurulmuştu. O yüzde ciddi bir patlama olmadı ve yangın çıkmadı.



#Kürt Yönetimi
#Irak Kürt Bölgesel Yönetimi
#Kürdistan
8 yıl önce