|

Sokak ortasında işkence

Güney Afrika'da polis tartıştığı taksi şoförünü aracının arkasına bağlanıp yolda sürükledi. Taksi şoförü daha sonra hayatını kaybederken, olayla bağlantılı polis ve yetkililer görevden uzaklaştırıldı.

Aa
00:00 - 1/03/2013 Cuma
Güncelleme: 12:54 - 1/03/2013 Cuma
Yeni Şafak
Sokak ortasında işkence
Sokak ortasında işkence

Güney Afrika başkent Johannesburg'un doğusunda yer alan Daveyton'da, 27 yaşındaki Mozambikli göçmen Mido Macia'nın yolda sürüklendiğini gösteren görüntüleri tartışıyor.

Macia'nın, aracını trafiği engelleyecek bir bölgeye park etmesi üzerine polisle tartışmaya girdiği ileri sürülüyor. Daha sonra yaşananlarsa ülkede büyük bir infiale yol açtı. İlk olarak The Daily Sun gazetesi tarafından yayınlanan videoda üniformalı polislerin kalabalığın gözleri önünde araçlarının arkasına bağladıkları taksi şoförü Macia'nın yerde sürüklediği görünüyor.

Macia'nın daha sonra göz altında tutulduğu hücrede "ölü bulunduğu" bildirildi. İlk belirlemelere göre başından ve karın bölgesinden yaralanan ve iç kanama geçirdiği anlaşılan Macia'nın ölüm nedeninin netleştirilmesine çalışılıyor.

POLİSLER GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Olay sonrasında açıklama yapan emniyet yetkilisi Riah Phiyega, büyük şok geçirdiklerini ve öfke duyduklarını söyledi. Macia'nın ölümüyle bağlantılı tüm yetkililerin açığa alındığını belirten Phigeya, yerel emniyet amirinin de görevden alındığını açıkladı. 

Phiyega, "Macia'nın haklarının en uç noktada ihlal edildiğini" ifade ederek, Bağımsız Polis Araştırma Kurumu'nun olaya ilişkin soruşturmasına tam destek verdiklerini kaydetti. 

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacop Zuma da ülkeyi sarsan görüntülerle ilgili açıklamasında, "Olaya ilişkin görüntüler korkunç, rahatsız edici ve kabul edilemez. Hiç bir insana bu şekilde davranılmamalı" dedi.


11 yıl önce