|

Suudi Arabistan, hakaret içerikli karikatürleri kınadı: İslamı terörle ilişkilendiren her türlü girişimi reddediyoruz

Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürlere tepki gösteren Suudi Arabistan, İslamın terör ile ilişkilendirilmesini reddettiklerini duyurdu.

11:57 - 27/10/2020 Salı
Güncelleme: 12:05 - 27/10/2020 Salı
AA
Foto: Arşiv.
Foto: Arşiv.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan yazılı açıklamada, "Suudi Arabistan, İslamı terörle ilişkilendiren her türlü girişimi reddediyor. Barış peygamberi Hazreti Muhammed'e ya da herhangi bir diğer peygambere hakaret içerikli karikatürleri kınıyor" ifadesi kullanıldı.

  • Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, faili kim olursa olsun her türlü terör eyleminin de kınandığı belirtilen açıklamada, "düşünce ve kültürel özgürlüğün; saygı, hoşgörü ve barışa götüren bir pusula olması" çağrısında bulunuldu.
Açıklamada ayrıca, "
Suudi Arabistan aynı zamanda dünya halkları arasında nefret, şiddet ve aşırılık yaratan, birlikte yaşama ve karşılıklı saygı değerlerini ihlal eden tüm uygulama ve eylemleri reddediyor
" ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Fransa'da 16 Ekim'de Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürleri derste öğrencilerine gösteren bir öğretmenin başının kesilerek öldürülmesinin ardından, siyasetçilerin büyük bir kısmının İslam'ı ve Müslümanları hedef alan açıklamalarda bulunması tartışmalara ve İslam dünyasında protestolara yol açtı. Macron son dönemde yaptığı bir açıklamada, Hazreti Muhammed'e yönelik karikatürleri yayınlamaktan geri durmayacaklarını söylemişti.

#karikatür
#Suudi Arabistan
#Kınama
3 yıl önce