|

Tokyo'da İngiliz kızını parçalayıp küvete gömdüler

Tokyo'da öğretmenlik yaparken iki ay önce ortadan kaybolan 22 yaşındaki İngiliz Lindsay Ann'in cesedi, bir evin banyosundaki küvette üzeri kumlara örtülü halde bulundu. Aylardır kızını arayan baba, katil zanlısı arkadaşını bulmak için basının karşısına geçti, gözyaşlarına boğuldu

Tokyo
00:00 - 30/06/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:05 - 30/06/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Tokyo'da İngiliz kızını parçalayıp küvete gömdüler
Tokyo'da İngiliz kızını parçalayıp küvete gömdüler

Antalya'da 13 yaşındaki İngiliz kızın bir Alman genci tarafından taciz edilmesi ile ilgili dava gündemdeyken, İngiltere kamuoyu ikinci büyük şoku, Japonya'nın başkenti Tokyo'dan gelen haberle yaşadı. Tokyo'da İngilizce öğretmenliği yaparken iki ay önce ortadan kaybolan Lindsay Ann Hawker'ın öldürüldüğü anlaşıldı. Polis Hawker'ın cesedini, bir evin banyosunda küvet içinde üzeri kumlarla örtülü halde buldu.

Genç öğretmenin cesedinin bulunması aylardır kayıp kızlarını bulmak için Londra ile Tokyo arasında adeta mekik dokuyan anne babasını perişan etti. Haberi alır almaz Tokyo'ya giden Bill Hawker ve Julia Hawker, katilin bulunması Japon yetkililerden ve Japonya halkından yardım istedi. Japon polisi katl zanlısı olarak İngiliz öğretmenin japon arkadaşı Tatsuya İchihashi'nin peşine düştü. Gözyaşları içinde basının karşısına çıkan anne baba, üzerinde Japon zanlının resminin bulunduğu posteri ve tişörtleri göstererek tek arzularının katilin bulunması olduğunu söylediler.

HER YERDE ARANIYOR

Genç öğretmen Lİndsay'ın cesedi 28 yaşındaki Tatsuya Ichihashi'nin Tokyodaki evinin balkonunda, içi toprakla doldurulmuş bir küvetin içinde çıplak bir vaziyette 2 ay sonra geçtiğimiz cuma günü bulunmuştu. Şimdi Japon ve İngiltere polisi heryerde Tatsuya Ichihashi'yi arıyor. Katil zanlısının büyütülmüş resimleri tüm Tokyo sokaklarına asıldı. Diğer yandan Japon polisi araştırmaya ivme kazandırmak için katili bulana veya bulunmasına yardım edene 1 milyon Japon yeni (8, 130 dolar) tutarında ödül verileceğni açıkladı.


Ağlatan basın toplantısı

Ülkesinden uzak, hayatının baharında korkunç bir şekilde öldürülen genç öğretmenin ailesi dün Tokyo'da bir basın toplantısı düzenlerken genç kızın 54 yaşındaki babası Bill Hawker hıçkırıklara boğularak kızının katilinin bulunmasını istedi. Genç kızın babası polisin katili evinde bulamaması ile ilgili "Çok büyük bir hayal kırıklığı ve üzüntü içindeyiz. Ben katilin yaşadığına ve yakalanmasının son derece kolay olduğuna inanıyorum." dedi. Acılı baba katl zanlısının resminin basılı olduğu bir tişörtü basın mensuplarına göstererek herkese, bunu giymeleri için bir kampanya başlatma çağrısında bulundu.Genç kızın babası katil zanlısının fotoğrafını basın mensuplarına gösterirken " iki ay önce size hep kaybolan kızımın fotoğraflarını gösteriyordum. Ama şimdi, kızımı öldüren bu şeytanın resmi önemli." dedi.



17 yıl önce