|

Uyuşturucu trafiğini yönetiyordu: Kandil’de öldürüldü

MİT ve TSK’nın Irak’ın kuzeyindeki Kandil’de düzenlediği operasyonda PKK/KCK’nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın öldürüldü. ‘Renas Aydın’ kod adlı teröristin PKK’ya 1999’da katıldığı, terör örgütünün Irak-İran sınırındaki insan ve silah kaçakçılığı ile uyuşturucu trafiğini yönettiği öğrenildi.

00:00 - 30/03/2021 Salı
Güncelleme: 05:14 - 30/03/2021 Salı
Yeni Şafak
Ömer Aydın
Ömer Aydın
PKK/KCK’nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu ‘Renas Aydın’ kod adlı Ömer Aydın, Irak’ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi.
PKK/KCK’nın üst düzey kadrolarını yerel istihbarat ağı ile takip eden MİT, birbirinden ve faaliyetlerinden tamamen habersiz ‘istihbarat şebekeleri’ni de kullanarak PKK/KCK’lı Ömer Aydın’ın Kandil’de olduğunu tespit etti.
Farklı bölgelerden intikal eden istihbarı bilgileri de analiz eden MİT, PKK elebaşını adım adım takip etti. Teröristin gizlendiği yeri belirleyen MİT, TSK ile birlikte 2 Şubat’ta operasyon için düğmeye bastı. Terörist Ömer Aydın etkisiz hale getirildi.

PKK’YA HARAÇ TOPLAMIŞ

  • 1999 yılından bu yana örgüt içinde faaliyet yürüten teröristin, PKK/KCK’nın Irak-İran sınırında gerçekleştirdiği insan ve silah kaçakçılığı ile uyuşturucu trafiğini yönettiği belirlendi.
    Sözde gümrük faaliyetleriyle PKK/KCK’ya haraç toplayan teröristin aynı zamanda örgütün en güvendiği isimler arasında yer aldığı belirtildi.
    Bu arada Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı bölgesine taciz ateşi açan PKK/YPG’li 2 terörist de etkisiz hale getirildi.
#Uyuşturucu
#Kandil
#PKK
#KCK
#TSK
#MİT
3 yıl önce