|

Vandalizme isyan

IŞİD’in Musul müzesindeki binlerce yıllık tarihi eserleri tahrip ettiği video üzerine UNESCO, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne, “Özel oturum yaparak bu trajediye bir son verin" çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/03/2015 Pazar
Güncelleme: 22:31 - 28/02/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

BM Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Başkanı Irina Bokova, IŞİD’in Irak’taki eşsiz kültür varlıklarını tahrip ettiğini gösteren görüntülerin basına yansımasının ardından BM Güvenlik Konseyi’ne özel bir oturum düzenlemesi için çağrıda bulundu. Bokova, “Bu saldırı, bir kültür trajedisinden daha fazlasıdır. Bu, Irak’ta şiddet içerikli aşırılığı ve çatışmaları körükleyen bir grubun yarattığı güvenlik sorunudur” diye konuştu.


KÜLTÜR MİRASI YOK OLDU

IŞİD militanlarının balyozlarla saldırdığı eserler arasında Asurlular döneminden kalma 2 bin 600 yıldan daha eski kapı girişi figürleri bulunuyordu. Geçen hafta da Osmanlı, Abbasi, Eyyubi dönemine ve çeşitli medeniyetlere ait değerli el yazmalarına ev sahipliği yapan Musul Kütüphanesi'ni ateşe vermişti. Ayrıca IŞİD'in zarar verdiği miras kültürleri arasında Yunus Peygamber'e ait olduğu belirtilen kabirin de olduğu biliniyor. 

#vandalizm
#ışid
#terör
#bm
9 yıl önce