|

Ya namazla doldururuz ya terk ederiz

Filistin Baş Kadısı Mahmud el-Hebbaş, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar nazarında önemine işaret ederek "Mescid-i Aksa'yı ziyaret farzdır. Ya Mescid-i Aksa'yı Müslümanların namazlarıyla doldururuz ya da Yahudilere terk ederiz" dedi.

Yeni Şafak
19:09 - 30/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:33 - 30/03/2016 Çarşamba
AA

Arap Birliği Tunus Merkezi tarafından düzenlenen "Kudüs ve Mescidi Aksa'nın Korunmasındaki Rolü" adlı panelde konuşan Hebbaş, 2009'dan bu yana Kudüs'ü ziyaret kampanyası yürüttüklerini söyledi.



Hebbaş, Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı ziyaretin İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi anlamına gelmediğini vurguladı.



Kudüs'ün herhangi bir toprak parçası olmadığını belirten Hebbaş, "Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri ve hadisleri ortadan kaldırmak mümkün olursa burasını da herhangi bir yer olarak kabul edebiliriz." şeklinde konuştu.



Kudüs'te Müslümanların sayısının giderek azaldığına işaret eden Hebbaş, şunları kaydetti:



"Kudüs'te Yahudilerin sayısı 1 milyon, buna karşılık Müslümanların sayısı ise 300 bin kadar kaldı. İsrail'in asıl hedefi Kudüs'ü Müslümanlardan temizlemek. Bu nedenle elinden gelen her şeyi yapıyor. Kudüs'ün yerlisi Filistinlileri orada oturma hakkına sahip kişiler olarak kabul ediyor. Filistinlilerin ev yapması yasak, yapılanlar da ruhsatsız."



Mescidi Aksa'yı kadınlar koruyor

Mescidi Aksa'yı Filistinli kadınların koruduğuna dikkati çeken Hebbaş, "Şimdilerde Mescid-i Aksa'yı ikiye bölmek istiyorlar. Yahudilere ait ve onlara has kılınacak bir vakit taksimi yapıyorlar. Şimdi cuma günleri hariç her sabah 7'den 11'e den Yahudilerin girişine izin veriliyor. Kudüs ve Filistin'in çeşitli bölgelerinden gelen murabıt kadınlar Mescid-i Aksa'yı koruyor. Bu murabıt kadınlar Yahudilerin bu işgaline karşı durmaya çalışıyor" diye konuştu.



Peygamber Hz. Muhammed'in Mescid-i Aksa hakkında, "Oraya gidin ve içerisinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamazsanız kandillerinde yakılmak üzere oraya yağ gönderin." mealindeki hadisini hatırlatan Hebbaş, şunları söyledi:



"Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü korumak yalnızca Filistinlilerin görevi değil. Kudüs'te eski şehirde birçok dükkan işsizlikten kan ağlıyor, kapatılıyor. İnsanların gelip gitmesinin ekonomik olarak da büyük faydası olacaktır."

#Kudüs
#Mahmud el-Hebbaş
#Mescidi Aksa'yı ziyaret
#Tunus
8 yıl önce