Yunanistan bu kez de kendini ABD'ye teslim etti: 4 milyar dolarlık askeri teçhizat anlaşması

23:31, 07/10/2026, Çarşamba
AA
Yunanistan bu kez de kendini ABD'ye teslim etti: 4 milyar dolarlık askeri teçhizat anlaşması
Anlaşma kapsamında Yunanistan’a Stryker tipi zırhlı muharebe araçları da verilecek.

ABD ve Yunanistan, Atina’da gerçekleştirilen 6. Stratejik Diyalog kapsamında savunma iş birliğini güçlendirme konusunda anlaşmaya vardı. Görüşmelerin ardından ABD’nin Yunanistan’a 4 milyar dolarlık askeri teçhizat satışı konusunda karar alınırken, Stryker zırhlı muharebe araçlarının verilmesi de kararlaştırıldı.

Yunanistan'ın ABD'den 4 milyar dolarlık askeri teçhizat alımı için iki ülkenin anlaştığı bildirildi.

ABD-Yunanistan Stratejik Diyaloğunun 6. turu, Yunanistan'ın başkenti Atina'da ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio'nun da katılımıyla gerçekleşti.

Temasların sonunda yapılan ortak açıklamaya göre, Rubio ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, temaslarında küresel meseleleri ele aldı, savunma, ticaret, yatırım ve kültür alanlarında ilişkileri geliştirme konusunda taahhütte bulundu.

Savunma ve güvenlik iş birliği

Yunanistan ve ABD, savunma ve güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirme taahhüdünü teyit ederken, ABD'nin Yurt Dışı Askeri Satışlar (FMS) programı çerçevesinde Yunanistan'a 4 milyar dolarlık askeri teçhizat satışına da karar verildi.

Yunanistan'ın, ABD Ulusal Muhafız Bürosu Devlet Ortaklığı Programı'na (SPP) katılımı nihai karara bağlanırken; Yunanistan'a "Stryker" tipi zırhlı muharebe araçlarının verilmesi de verilen kararlar arasında yer aldı.

İsrail'in kendini yamamaya çalıştığı proje de masada

İki ülke arasında karşılıklı ticari ilişkilerin güçlendirilmesi niyeti ortaya konuldu.

Süper zeka, siber güvenlik ve ileri teknoloji alanlarında işbirliği yapılmasına karar veren taraflar, denizcilik alanında işbirliği ve Dikey Gaz Koridoru Projesi'nin önemine değindi.

Taraflar, kültürel mirası koruma ve yasa dışı tarihi eser kaçakçılığı ile mücadeleye yönelik de anlaşma imzaladı.


Yunanistan'dan gece yarısı senaryoları: Adalara asker çıkarma tatbikatı
Dünya
Yunanistan'dan gece yarısı senaryoları: Adalara asker çıkarma tatbikatı
Yunanistan'da muhalefet partisinden Miçotakis'e 'İsrail' tepkisi: Tam bir kandırmaca
Dünya
Yunanistan'da muhalefet partisinden Miçotakis'e 'İsrail' tepkisi: Tam bir kandırmaca
Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı savaş kurgusu: 'Önleyici saldırı' planı ifşa oldu
Dünya
Yunanistan’dan Türkiye’ye karşı savaş kurgusu: 'Önleyici saldırı' planı ifşa oldu

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026