|

Yunanistan'dan darbeci askerlerle ilgili karar

Atina İstinaf Mahkemesi, Yunanistan’a kaçan darbecilerden Süleyman Özkaynakçı'nın iltica talebiyle ilgili yeni bir karar aldı. Serbest bırakılan darbeci Özkaynakçı, yeniden gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:09 - 8/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:02 - 8/01/2018 Pazartesi
AA
Cuntacı askerler, Yunan polisi eşliğinde birbirlerine kelepçeli olarak mahkemeye getirildi.
Cuntacı askerler, Yunan polisi eşliğinde birbirlerine kelepçeli olarak mahkemeye getirildi.

Yunanistan’a kaçan ve iltica başvurusu durdurulan darbeci asker Süleyman Özkaynakçı gözaltına alındı.Atina İstinaf Mahkemesi, darbe girişiminin ardından Yunanistan’a kaçarak iltica talebinde bulunan Süleyman Özkaynakçı’ya verilen iltica kararı konusunda yürütmeyi dondurdu. Kararın ardından darbeci asker Süleyman Özkaynakçı gözaltına alındı.


  • Yunanistan siyasi sığınma komitesi, sekiz darbeci askerden birinin iltica talebini kabul etmişti.

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Binbaşı Gencay Büyük, Binbaşı Ahmet Güzel, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban, Yüzbaşı Süleyman Özkaynakçı, Yüzbaşı Uğur Uçan, Başçavuş Bilal Kurugül veBaşçavuş Mesut Fırat helikopterle Yunanistan'a kaçmıştı.Ankara ve Atina'yı yaklaşık bir buçuk yıldır karşı karşıya getiren kriz, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aralık ayı başında Yunanistan'a yaptığı tarihi ziyarette gündeme gelmişti.Yunanistan mahkemeleri daha önce verdiği kararlarda Türkiye'nin iade talebini birçok kez reddetmişti. Firari askerler, Türkiye'de de yargılanıyor.


#Yunanistan
#Darbeci Askerler
6 yıl önce