|

e-devlet soy ağacı sorgulama açıldı

e-devlet soy ağacı sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
13:55 - 15/02/2018 Perşembe
Diğer
​e-devlet soy ağacı sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
​e-devlet soy ağacı sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

e-devlet soy ağacı sorgulama ne zaman açılacak? sorusunun yanıtı her gün vatandaşlar tarafından büyük merak konusu oluyor. E-devlet uygulamasına getirilen yeni özellikle Türkiye Cumhuriyeti tüm vatandaşlar T.C. kimlik numarasıyla ve e-devlet şifreleriyle sisteme girerek soy ağacı sorgulaması yapabilirler. Ancak şu günlerde soy ağacı sorgulaması yoğunluktan dolayı erişime kapatıldı. Sistem tekrar erişime açıldığın vatandaşlar alt üst soy ağacı bilgisi sorgulamasını yapacaklar. Tüm bu olaylar sonrasında İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü harekete geçti Alt Üst Soy Ağacı Uygulamasını çok kısa bir süreliğine durdu. Vatandaşlar sabırsızlıkla e-Devlet Alt Üst Soy Ağacı uygulamasının ne zaman açılacağını öğrenmek üzere sorgulamalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Peki e-devlet soy ağacı sorgulama ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

SOY AĞACI SORGULAMA NE ZAMAN AÇILACAK?

E-devlet üzerinden soy ağacı sorgulama ekranı dün (14 Şubat 2017) gece saatlerinde tekrardan erişime açıldı.

EN GEÇ BİR HAFTA İÇİNDE YENİDEN AÇILIYOR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden üst düzey bir yetkili, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca çalışma yürütülüyor. Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. 'Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir' konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

E-DEVLET ALT ÜST SOY AĞACI HİZMETİ NEDEN AÇILDI?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, Alt-Üst Soy Sorgulama Uygulaması’nın neden hayata geçirildiği sorusuna şu yanıtı verdi:

“Bu hizmet zaten vardı. İl ve ilçe nüfus müdürlüklerinde dilekçe vererek, randevu alarak zaten talep ediliyordu ve oldukça fazlaydı. Kanunların el verdiği ölçüde anneanne, dede, torun gibi bilgilere ulaşmak mümkün. Daha önce vatandaş yan soylarını da öğrenmek için dilekçe veriyordu. Yetkililerin bu bilgileri vermesi yasak. İstediklerini alamayan vatandaş münakaşa çıkarıyordu. Bu sorunları çözmek istedik.”

E-DEVLET SİSTEMİ İLE SOYAĞACI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir.

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan "Sisteme Giriş" yazısına tıklayınız.

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz.

5-) Erişim yaptıktan sonra karşınıza gelen pencerede ''Nüfus ve Vatandaşlık İşleri'' sekmesini bulun.

6-) Buradan altsoy-üstsoy seçeneğine tıklayın.

#Soy ağacı
#Soy ağacı sorgulama
#E-devlet soy ağacı sorgulama
#E-devlet giriş
#E-devlet soy ağacı bilgisi
6 yıl önce