|

"Benim Çocuğum Yapmaz Deme!''

Sultangazi Belediyesi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde ''Benim Çocuğum Yapmaz Deme!'' projesi hayata geçirildi. Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Kadınlar Meclisi, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen ''Benim Çocuğum Yapmaz Deme!'' projesi tanıtıldı.

yenisafak.com.tr / eğitim
00:00 - 20/06/2014 Cuma
Güncelleme: 12:54 - 20/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
"Benim Çocuğum Yapmaz Deme!''
"Benim Çocuğum Yapmaz Deme!''

Sultangazi Belediyesi Nikah Salonu''nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''ın kızı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Tuba Durgut, Yeşilay Cemiyeti Kadın Komisyonu Başkanı Nejla Sümer ile İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Ercüment Özinan, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık; Sultangazi Kadınlar Meclisi Başkanı Nurcan Öztürkmen ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Sultangazi''de madde bağımlılığıyla mücadeleye yönelik seminerler düzenlendiğini hatırlatan Başkan Altunay, mahallelerde de bilinçlendirme çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

6 saniyede bir insan hayatını kaybediyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Esra Albayrak yaptığı konuşmada Sultangazi''de programlara gösterilen duyarlılıktan oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Madde bağımlılığının sigara ile başladığına dikkat çeken Albayrak, ''Her yıl 6 milyon insanın ölümüne neden olan sigara ile her 6 saniyede bir insan hayatını kaybediyor. Madde bağımlılığının başlangıcı olarak sigara mücadele çalışmalarımızda ön sıradadır'' dedi. Türkiye''nin tütünle mücadele çalışmalarında Dünya Sağlık Örgütü tarafından belgelendirildiğini kaydeden Albayrak, ''2008-2012 verilerine bakıldığında sigara kullanımı yüzde 31''lerden yüzde 27.1''lere gerilemiştir. Anayasal yükümlüğümüzün sonucu olarak alınan tedbirlerin hepsi Yeşilay için, toplumumuz için bir kazanımdır'' şeklinde konuştu.


Ailelerin bilinçlendirilmesinin önemine vurgu yapan Albayrak, şunları söyledi:


''Madde bağımlılığı yaşının 13''lere düşmüştür. Bu nedenle tüm kamu otoritelerinin insiyatif alarak üzerine düşeni yapması gereklidir. Ailelere ulaşarak önleyici tedbirlerin alınması, annelerin bilinçlendirilmesi ve toplumun bu zararlı maddelerden uzaklaşmasını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. Toplumsal sağlığımız ve huzurumuz açısından da tüm enerjimizi buna harcamalıyız.''


Programda daha sonra projenin paydaşlarına ve destek verenlere teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca madde bağımlılığının zararlarına dikkat çekilen sergi de sunuldu

10 yıl önce