|

100 bin dolarlık daire bakın ne kadar?

Ataşehir’deki lüks rezidansta kızının dairesi olduğunu doğrulayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, mağdur edebiyatı yaparak gecekonduya benzettiği daireyi 100 bin dolardan satışa çıkardı. Kamuoyu ‘Kılıçdaroğlu o daireyi 100 bin dolara satacak mı?’ diye konuşurken, dairelerin gerçek fiyatlarını sizler için araştırdık. Bakın ultra lüks dairelerin gerçek fiyatları ne kadar?

Yeni Şafak
12:17 - 20/12/2017 Wednesday
Güncelleme: 12:18 - 20/12/2017 Wednesday
Yeni Şafak
CHP Lideri kızının Buz Rezidans'ta bulunan dairesine ilişkin bilgi verdi.
CHP Lideri kızının Buz Rezidans'ta bulunan dairesine ilişkin bilgi verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi'ye yönelik yolsuzluk iddialarında adı geçen kızıyla ilgili konuştu. Kızı Zeynep’in İlgezdi’nin rezidansında dairesi bulunduğunu doğrulayan Kılıçdaroğlu, Ataşehir’in göbeğinde yükselen Buz Rezidans’ın 17’nci katında 87 numaralı ultra lüks daireye ilişkin bilgi verdi.

“100 bin dolara veririz”

Kılıçdaroğlu, Battal İlgezdi ve karısının CHP'den seçilmesi karşılığında daireleri kızına sattıkları iddialarına yönelik şöyle konuştu:

“Bu rezidansta kızımın yanlış hatırlamıyorsam 73 metrekarelik bir dairesi var. Mütevazi bir ev. Bir sefer gittim evine eşimle beraber, bu kadar mütevazi, sıradan bir ev nasıl olur da böyle milyon dolarlık... Versinler 1 milyon dolar, hemen verelim. Hiç tereddütüm bile yok. Tapusunu da verelim. Hatta 1 milyon dolardan da vazgeçtim, 500 bin dolar versinler, hatta 100 bin dolar versinler vallahi hemen veririz” dedi.
  • Lüks daireyi satın alabilen kızının mobilya alacak parasının bulunmadığını söyleyerek aklın sınırlarını zorlayan CHP lideri, “Daireyi aldı kızım, emin olun mobilya almak için iki ay beklendi para biriktirelim de mobilyasını alalım diye. Küçücük bir daire. Niye oradan alındı? Bekar bir kız. Girişi çıkışı kontrollü olduğu için oradan alındı. Belediye otobüsünün gitmediği bir yer” açıklamasında bulundu.

Gerçekte daire fiyatları ne kadar?

  • Basit bir araştırma yapıldığında, söz konusu rezidansta dairelerin fiyatlarının 450 bin ila 1 milyon lira arasında değiştiği görülüyor.

İddialar neydi?

Buz Rezidans’ta, görevden uzaklaştırılan eski Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve CHP İstanbul Milletvekili olan eşi Gamze İlgezi’nin 17 dairesi bulunuyor. İlgezdi'nin belediye başkanı, eşinin ise milletvekili seçilebilmek için Kılıçdaroğlu'nun ailesine daireler verdiği belirtiliyor.

#Buz Rezidans
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Zeynep Kılıçdaroğlu
#Ataşehir
#Battal İlgezdi
6 years ago