|

2 milyar $’lık estetik pazarı

Bakımlı, güzel ve genç görünmek için harcanan para her geçen yıl artarken, Türkiye'deki güzellik, estetik ekonomisinin büyüklüğünün yaklaşık 2 milyar dolar olduğu bildirildi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:12 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Estetik pazarı Türkiye'de alanını her geçen gün genişletiyor.
Estetik pazarı Türkiye'de alanını her geçen gün genişletiyor.

Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zehra Aşiran Serdar, Türk Dermatoloji Derneği 27. Ulusal Kongresinde yaptığı açıklamada, "Son yapılan araştırmalara göre Türkiye'de güzellik, estetik ekonomisinin büyüklüğü 2 milyar dolar. Sektör yılda ortalama yüzde 10 büyüyor. Türkiye bu konuda dünyada ilk 10 ülkenin içine giriyor. Sektörün önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam edeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.


ERKEK ORANI %30

Güzellik işlemlerinin başında botulinum toxin, dolgu, mezoterapi, PRP gibi uygulamaları olduğunu anlatan Serdar, bunları saç ekimi, burun estetiği, lazer ve diğer plastik uygulamaların takip ettiğini söyledi. Estetik, kozmetik uygulamalara erkeklerin de ilgisinin giderek arttığına dikkati çeken Serdar, "Net oranla belli olmamakla birlikte pazar içinde erkeklerin payı yüzde 30 gibi" ifadesini kullandı. Serdar, erkeklerin daha çok epilasyon ve saç dökülmesi için para harcadığını vurguladı.

#Estetik Pazarı
#Ekonomi
#Türkiye
#Estetik
5 yıl önce