|

24 milyarlık pirim borcu yapılandırıldı

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yapılandırma kapsamında 633 bin 740 sigortalının başvurduğunu söyledi. Selçuk, “Bu başvurular ile toplam 23,7 milyar lira borç yapılandırıldı” dedi. Bu dönemde 158 bin 700 (BAĞKUR) sigortalı da 4,1 milyar lira tutarında ihya başvurusunda bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2018 Pazar
Güncelleme: 00:58 - 29/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Prim borcu bulunanlara yapılandırma imkanı 31 Temmuz'da sona eriyor. 2 Haziran itibariyle alınan başvurulara şimdiye kadar 633 bin 740 sigortalı başvurdu. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 7143 sayılı Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) borcu bulunanlara ödeme kolaylığı getirildiğini anımsatarak, “Şu ana kadar 633 bin 740 sigortalımız prim borçları için başvuru yapmıştır. Bu başvurular ile toplam 23,7 milyar lira borç yapılandırılmıştır. Yine bu dönemde 158 bin 700 4/B (BAĞKUR) sigortalımız 4,1 milyar lira tutarında ihya başvurusunda bulunmuştur” dedi.

POSTA YOLUYLA BAŞVURU MÜMKÜN

Yapılandırma başvuruları, hem elektronik ortamda hem Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinde hem de posta yoluyla yapılabiliyor. Bakan Selçuk, bunun bir fırsat olduğunu, özellikle de peşin ödeme avantajının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek bu hakkı kaybetmemek için borcu olan kişilerin yapılandırmaya başvurmalarını tavsiye etti. Selçuk, vatandaşların yapılandırmadan faydalanması için Sosyal Güvenlik Kurumu’na bağlı 81 ildeki il müdürlüklerinin ve sosyal güvenlik merkezlerinin bu hafta sonu da hizmet vermeye devam edeceğini aktardı.

BORCU YAPILANDIRAN TEŞVİK ALABİLECEK

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten Selçuk, kredi ve teşvik gibi imkanlardan da yararlanabileceğini kaydetti. Bakan Selçuk, “Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede kamu ihalelerine girebilecek, nefes kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. BAĞKUR sigortalılarımız da Ziraat Bankası ile yaptığımız kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek” şeklinde konuştu.

ÖDEMELER 2 AYDA BİR

Yapılandırmadan yararlananlar ödemelerini peşin veya taksit seçeneğinden yararlanarak yapabilecek. Peşin ödeme yapanlara farklı avantajlar da sunulacak. Taksit seçeneğini seçenlere de alternatifli ödeme planı yapılacak. İlk taksit ve peşin ödeme süresi 31 Ağustos tarihi olarak belirlendi. Ödemeler 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabilecek. Öte yandan başvurular 31 Temmuz’’a kadar alınacak. Vergi daireleri de bu hafta sonu 17.00’a kadar açık olacak.

SAĞLIK HİZMETİ ALABİLECEK

BAĞKUR’lu sigortalılar hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksitini ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilecek. Genel sağlık sigortalılarına da yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık tarihine kadar ödeme imkanı verildiğini vurgulayan Selçuk, genel sağlık sigortalılarının bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan tüm sağlık hizmetlerinden yararlanabileceğine dikkati çekti.

#Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı
#Zehra Zümrüt Selçuk
6 yıl önce