|

2'nci Doha çıkarması

Bu yıl ikincisini düzenlenen ve MÜSİAD'ın ana partneri olduğu Expo Turkey by Qatar, Katar’ın başkenti Doha’da başladı. Başta gayrimenkul ve inşaat olmak üzere, lojistik, bilgi teknolojileri, gıda ve sağlık turizmi sektörlerinin öne çıktığı fuara, 112 Türk firması katıldı. Fuarın ikili ticareti 5 milyar $'a çıkarması bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:55 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Türkiye, Katar’da önemli ticaret köprüleri kurmaya devam ediyor.
​Türkiye, Katar’da önemli ticaret köprüleri kurmaya devam ediyor.

Türkiye, Katar’da önemli ticaret köprüleri kurmaya devam ediyor. Bu yıl ikincisi düzenlenen Expo Turkey by Qatar dün başladı. 19 Ocak’a kadar sürecek fuar Katar’ın başkenti Doha’da düzenleniyor. Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) düzenlenen fuarın açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi. Açılışa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı H.E. Sheikh Ahmed Bin Jassim Al Thani, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan katıldı.

HEDEF TİCARETİN İKİ KAT ARTTIRILMASI

Türkiye, Katar arasında ticaretin öncelikle iki katına çıkarılmasını hedefliyor. Fuarda Türk firmaları için önemli iş birliği fırsatlarının oluşması da öngörülüyor. Başta gayrimenkul olmak üzere inşaat, mobilya, makine, yapı malzemeleri, lojistik, bilgi teknolojileri, gıda ve sağlık turizmi sektörlerinin öncü şirketlerinin yer alacağı fuarda, Türk iş dünyası, yeni yatırım anlaşmaları ve iş birliklerine imza atacak. Fuara, Tekfen, Emlak Konut, Artaş İnşaat, Teknik Yapı, Sinpaş, Türksat, Katmerciler, Çilek Mobilya ve Çaykur gibi sektörlerinin öncüsü şirketlerle birlikte yaklaşık 112 Türk firması katıldı.

  • FIRSAT ÇAĞRISI
  • MÜSİAD Genel Başkanı Kaan da Türk ve Katarlı iş adamlarına yatırımları artırmaları çağrısında bulundu. Kaan, başta Girişim Sermayesi Fonu ve Tarımsal Yatırım Fonu olmak üzere Türkiye’nin farklı alanlarda sağladığı fırsat ve imkanlarından yararlanılması mesajını iletti.
KATAR YATIRIMDA 4. BÜYÜK

Abdurrahman Kaan, Katar’ın 21 milyar dolar yatırım ile Türkiye’de 4’üncü sırada yer aldığını kaydetti. Kaan, dış ticaret hacminin 25 milyon dolardan 700 milyon dolara yükseldiğini söyledi. Katar’ın yatırımlarının basın, emlak, savunma sanayisi, teknik ve bankacılık alanlarında çeşitlilik gösterdiğini dile getiren Kaan, Katar ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin artarak sürdüğünü kaydetti. gayrimenkul ve inşaat yatırımları olabilir

Türkiye ve Katar arasındaki stratejik ortaklığa önemli katkı sağlayan 2. Expo Turkey by Qatar’da, iki ülke arasındaki yatırımların odağındaki 7 ana sektörden lider firmalar yer alırken, Türkiye’den özellikle gayrimenkul ve inşaat şirketleri Katar’a ilgi gösterdi.

MÜSİAD ANA PARTNER

Söz konusu fuar ayrıca bu yıl Doha’nın şehir merkezindeki en yeni kongre ve fuar merkezi Doha Exhibition and Convention Center’da gerçekleştirildi. MÜSİAD’ın ana partnerliğinde gerçekleştirilen fuara Türk Hava Yolları, destekleriyle gerçekleştirildi.


5 milyarlık ticaret hedefi

Katar'daki fuarın organizatörü Medyacity Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kurt, fuar ile iki ülke arasında büyük fırsatların oluştuğunu kaydetti. Kurt, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarımıza hem Türkiye hem de Katar’dan yoğun bir katılım gerçekleşti. Bu yıl Türkiye’nin en önemli iş örgütlerinden MÜSİAD ana partnerliğinde gerçekleştireceğimiz fuarımıza, yine başta gayrimenkul ve inşaat olmak üzere yapı malzemeleri, bilişim, gıda, sağlık turizmi, makine ve ulaşım alanlarındaki lider Türk firmaları katılım gösterdi. 2. Expo Turkey by Qatar fuarımızla, 7 ana sektörden öncü şirketlerin desteğiyle iki ülke arasındaki yıllık ihracat hacmini ilerleyen yıllarda 5 milyar dolara, yıllık doğrudan yatırımı da 3 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyoruz.”

#Türkiye
#Katar
#Ekonomi
#Fuar
6 yıl önce