|

3600 ek gösterge mayısta Meclis’te

Memura 3600 ek göstergede kurumlar arası görüşme ve teknik çalışma yapıldığını açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Adalet duygusunu zedelemeyen çalışma yapmak istiyoruz. Mayıs ayında Meclis’te olacak" dedi.

Osman Özgan
00:00 - 21/01/2022 Cuma
Güncelleme: 22:18 - 20/01/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
Milyonlarca memuru yakından ilgilendiren
3600 ek gösterge
çalışmaları hızlandırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kabine toplantısı sonrası gazetecilerin
3600 ek gösterge ko
nusunda yürütülen çalışmalara yönelik sorularını yanıtladı.

Kurumlar arası görüşmelerin ve teknik çalışmaların yapıldığını bildiren Bakan Vedat Bilgin, “Diğer bakanlıklarla çalışmalarımızı başlattık, bitireceğiz. Düzenleme mayısta Meclis’te olacak. Şubatta buna ilişkin bir açıklama yapılabilir” açıklamasında bulundu.

STATÜLERE ADİL ÇALIŞMA

Memur sendikalarının, ek gösterge sisteminin yeniden düzenlenmesine ilişkin talebinin olduğu hatırlatılan ve ek gösterge alacak dört meslek grubunun dışında başka statülerin de yer aldığına işaret eden Bakan Bilgin, “Statüleri yeniden adil bir şekilde çalışıyoruz. Adalet duygusunu zedelemeyen bir düzenleme yapmak istiyoruz. Diyelim ki il müdürü
3 bin 600 ek gösterge
li ama ona bağlı bir memur
3 bin 600 ek gösterge
li olmaz.
3 bin 600
diyoruz ama onların dışında farklı rakamlar, ek göstergeler koyabiliriz. Düzenleme Meclis’ten çıktıktan sonra hemen yürürlüğe girecek” diye konuştu.

ENFLASYON FARKINI TAAHHÜT ETTİK

Bakan Bilgin, kamu işçilerinin ek zam beklentisine yönelik sorulara da yanıt verdi. Bilgin, “Enflasyon farkını, işçilerimize de memurlarımızda olduğu gibi taahhüt ettik. Fark, günü geldiği zaman belli olur” yanıtını verdi.

#3600 ek gösterge
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#Vedat Bilgin
2 yıl önce