|

4 güne çıkaran yola koyuldu, yüzde 90 doldu

Bu sene 1 Mayıs'ın Salı gününe denk gelmesini fırsat bilen çok sayıda vatandaş tatilini 4 güne çıkararak yollara koyulunca, Ayvalık ve Edremit Körfezi’ndeki otellerde doluluk oranı da yüzde 80 ila 90 oranlarına çıktı.

Yeni Şafak
14:58 - 28/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:08 - 28/04/2018 Cumartesi
IHA
1 Mayıs yoğunluğu
1 Mayıs yoğunluğu

1 Mayıs öncesi turistik tesislerin doluluk oranını yüzde 90’lara ulaştı. 4 günlük tatili değerlendirmek isteyen tatilcilerin yoğun talebi Egeli turizmcileri de memnun etmiş görünüyor. Otel ve pansiyon rezervasyonlarının yüzde 90’lara ulaştığı belirtildi.

4 GÜNE ÇIKARAN PLANINI YAPTI

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı Ümit Özgültekin, 1 Mayıs İşçi Bayramı tatilinin Salı gününe rast gelmesine rağmen, bu tatili hafta sonu tatiliyle birleştirip, pazartesi günü için de izin alan tatilcilerin 4 günlük bir tatil imkanına kavuştuğunu hatırlattı.

OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 90

Ümit Özgültekin, “Bu durum Ayvalık ve Kuzey Ege’deki turistik ilçelerdeki rezervasyonları çok ciddi bir oranda yukarılara tırmandırmış durumda.
Şu anda Ayvalık ve Edremit Körfezi’ndeki otellerde doluluk oranı yüzde 80 ila 90 oranlarına çıktı.
1 Mayıs tatilini Ayvalık ve çevresindeki ilçelerde geçirmek isteyen tatilciler eğer rezervasyonları şu anda yaptırmazlarsa, açıkta kalabilirler. Konaklayacak otel ve pansiyon bulamayabilirler. Çünkü bana göre 1 Mayıs’ta Ayvalık’ta doluluk oranı yüzde 100’lük seviyeye ulaşması sürpriz olmayacak” dedi.
Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği Başkanı İbrahim, ilçedeki otel ve pansiyonlarda ciddi bir hareketlenme olduğunu savunarak, “
1 Mayıs tatili nedeniyle şu anda aldığımız rezervasyonlar yüzde 80 ile 85 oranında bir doluluk oranını beraberinde getiriyor. Ama bu önümüzdeki günlerde de artacak bir ivme çiziyor. Bana göre ayvalık 1 Mayıs tatilinde de çok ciddi bir doluluk oranına ulaşacak
” ifadelerini kullandı.
#Ege
#1 Mayıs tatili
#Ayvalık Turizm Derneği
#Ümit Özgültekin
#Ayvalık Otelciler ve Pansiyoncular Derneği
6 yıl önce