|

974 oto bayisi devletin yanında

ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı açtığı ekonomik savaşa karşı yetkili oto bayileri devletin yanında yer aldı. 974 bayiyi temsilen açıklama yapan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, “Bu savaşı aşma yolunda devletimizin yanındayız” dedi.

Şuayip Alabay
04:00 - 20/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:49 - 20/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk otomotiv sektörü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı açtığı savaşa sessiz kalmadı.
Türk otomotiv sektörü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı açtığı savaşa sessiz kalmadı.

12 yıldan bu yana ihracatta liderliği elden bırakmayan Türk otomotiv sektörü, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’ye karşı açtığı savaşa sessiz kalmadı. 974 bayiyi temsilen açıklamada bulunan Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Murat Şahsuvaroğlu devletin yanında yer alan açıklamalarda bulundu.

ALINAN ÖNLEMLER YERİNDE

Başkan Şahsuvaroğlu, oynanan ekonomi oyununu en ağır şekilde kınadıklarını belirtti. Şahsuvaroğlu, “Ülkemiz bugüne kadar birçok kriz ile karşı karşıya gelmiştir. Son 25 yılda birçok kriz yaşamış bir ülke olarak bizler kriz yönetimini iyi yapabilen bir bankacılık ve reel sektöre sahibiz. 1994’de 5 Nisan, 1996’da Asya, 1997’de Rusya ve 2001 krizlerini yaşayan ülkemiz her defasında birleşerek krizlerden çıkmayı başarmıştır. Milli ekonomimizi hedef alan bugünkü duruma karşı ekonomi yönetiminin önlem aldığını görüyor ve alınan tüm önlemleri destekliyoruz” şeklinde konuştu.

SEKTÖR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Kurlar üzerinde son derece ciddi spekülatif atakların olduğunu gördüklerini vurgulayan OYDER Başkanı, “Bu kur seviyelerinin ülkemizin bugünkü durumunu yansıtmadığını da çok iyi biliyoruz. Son dönem ekonomik parametrelerimiz birkaç gündür kurlar üzerinde oynanan oyunu bozacak niteliktedir, ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyuna karşı ekonomimizin sağlam duruş göstereceğine inancımız tamdır. Kriz yönetme becerisi olan bir ülkeyiz. Çok iyi bir Kamu-Reel sektör koordinasyonu ile gereksiz gündemlerle kafaları karıştırmadan, dik ve kararlı duruşumuzla tüm taahhütlerimizi yerine getirerek gerekenleri yapabilecek güçteyiz. Bu hususta hükümetimize ve halkımıza güvenimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

HEDEF 31.5 MİLYAR DOLAR

Otomotiv sektörünün uzun yıllardır dış ticaret dengesinde artı verdiğini söyleyen Şahsuvaroğlu sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüz cari açığın kapanması için tüm organları ile çalışmaktadır. Önceki senelerde olduğu gibi geçen senede 29.5 milyar dolar ihracat ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 20’sini tek başına gerçekleştirmiştir. 2018 senesinde ise bu rakam 31.5 milyar dolara ulaşması hedeflenmiştir. Geçtiğimiz yıl 6,5 milyar dolar dış ticaret fazlası veren otomotiv sektörü 2018 senesinde ise bu rakamı daha da yukarı taşıyarak yine ihracatta ülkemizin en önemli ve teknoloji içeren sektörü olacaktır.”

ALTERNATİF PAZAR

Ticaret savaşlarının Türkiye’yi de etkilememesi için gerek hükümet gerekse reel sektör işbirlikleri ile alternatif pazarlar üretebilmenin yollarının arandığını belirten Murat Şahsuvaroğlu, “Tamamı yerli ve milli sermaye ile kurulmuş ve ülkemizin her yanına dağılmış 974 adet otomotiv plazamızla, yetişmiş insan kaynağımızla bu savaşı aşma yolunda devletimize olan desteğimizi tam. Ekonomimizin son dönemdeki aktif büyüme sürecine döneceğine inancımız tamdır” diye konuştu.

#Donald Trump
#Türkiye
#Murat Şahsuvaroğlu
6 yıl önce