|

Afrika’da yeni hatlar açacağız

Dünyada Afrika kıtasına en çok uçan havayolu olduklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu kıtada 4 yeni hat daha açacaklarını bildirdi. Kotil, “Yıl sonuna kadar Madagaskar ve Maurtius, 2016'da Juba ve Conakry’ye sefer başlatmak için çalışıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 21:55 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Yolcu sayısını her geçen gün artıran Türk Hava Yolları (THY), yurt dışında yeni hatlar açmayı sürdürecek.Dünyada, Afrika kıtasına en çok uçan havayolu şirketi olduklarını belirten THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu yılın sonuna kadar ve gelecek yılla birlikte toplam 4 hattın daha bu kıtada açılacağını bildirdi. THY'nin Afrika açılımını Yenişafak'a değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, bu destinasyonda 29 ülkede, 46 şehre uçuş yaptıklarını belirterek, “2008 yılında bu destinasyon, toplam uçuşlarımızın yüzde 6'sını oluşturuyordu. Bugün sefer yaptığımız noktaların yüzde 15'i Afrika kıtasında” dedi.



DOLULUKTAN MEMNUNUZ


“Afrika'ya açtığımız yeni hatların doluluklarından memnunuz” diyen Temel Kotil, 2016 yılında da Afrika da yeni hatlar açılacağını belirterek, “Bu yıl Afrika kıtasında 28 Ekimde Maputo, 5 Kasımda ise Güney Afrika Maputo hatlarına sefer başlattık. Yılsonuna kadar Madagaskar ve Maurtius noktalarına sefer başlatmayı planlıyoruz. Önümüzdeki yıl Juba Ve Conakry noktalarına sefer başlatmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Temel Kotil, Türkiye'nin Afrika'ya bakış açısının THY ile aynı seyrettiğine dikkat çekerek, "Afrika kıtasına bizden öncede hava yolu şirketleri uçuyordu. Ama rekabetin olmadığı bu ortamda bilet fiyatları çok yüksekti. THY, girdiği bu pazarda rakiplerine oranla çok daha makul bilet ücretleriyle öne çıktı. THY, sadece Afrika'da en çok noktaya uçan havayolu şirketi değil, dünyada da en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi" dedi.







AFRİKA HATTINDA YOLCU 2 MİLYONU AŞTI


Afrika hattında 2008'de 450 bin olan yolcu sayısının 2014 sonu itibariyle 2 milyonu aştığına işaret eden THY Genel Müdürü Kotil, “2014 yılı sonunda sefer sayımız 24 bin 977'ye yükseldi" açıklamasında bulundu.



Filomuza milli uçak dahil olur


Havacılık sektöründe rekabetin yoğun yaşandığını söyleyen Temel Kotil, bu rekabete karşın yolcu sayılarını her yıl artırdıklarını kaydetti. "Artık sektörde global bir oyuncuyuz" diyen Kotil, Atatürk Havalimanı'nın büyümelerine yanıt vermediğini, uçak alımlarını 3.Havalimanı'na göre yaptıklarını söyledi. Kotil, milli uçakta, seri üretime geçildikten ve izinlerden sonra filolarına dahil etmekten gurur duyacaklarını söyledi.



Yolcu sayısı 51,8 milyon


THY'nin Ocak-Ekim döneminde yolcu sayısı geçen yıl aynı döneme göre, yüzde 12.1 artışla 51.8 milyon olurken; yolcu doluluk oranı ise 1.2 puan düşüşle yüzde 78.9 olarak gerçekleşti. THY'nin KAP'a bildirdiği Ocak-Ekim trafik sonuçlarına göre, yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 16.2, dış hatlarda yüzde 9.2 oldu. THY, Eylül ayında açıkladığı ilk sekiz aylık trafik rakamlarının ardından yılsonu yolcu sayısı ve doluluk oranı hedeflerini aşağı çekmişti. Buna göre THY'nin, yolcu beklentisi 61.7 milyon olarak revize edilmişti.


#Havacılık sektörü
#thy
#afrika seferleri
#yhy rotaları
8 yıl önce