|

Antalya'yı Hintliler basacak

Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Antalya'da, yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint turizminden daha fazla pay almayı hedefleniyor. Vali Karaloğlu, "Hint turizminde kişi başı harcamalar çok yüksek. Onun için Hindistan pazarında düğün, kongre ve toplantı turizmine ağırlık vereceğiz. Biz her konuda olduğu gibi Hint turizminde de iddialıyız" dedi.

Yeni Şafak
11:36 - 31/12/2017 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 31/12/2017 Pazar
AA
Her yıl farklı ülkelerden milyonlarca turistin ağırlandığı Antalya'nın, yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint turizminden daha fazla pay almayı hedefleniyor.
Her yıl farklı ülkelerden milyonlarca turistin ağırlandığı Antalya'nın, yaklaşık 10 milyar dolar cirosu bulunan Hint turizminden daha fazla pay almayı hedefleniyor.

Getirisi yüksek Hint turizmi için Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, turizm alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının desteğiyle çalışmalar sürdürülüyor.

Rusya başta olmak üzere her yıl farklı ülkelerden turistleri ağırlayan Türkiye'nin incisi Antalya, Hint turizminden de daha fazla pay almayı amaçlıyor. Alternatif pazar arayışlarını sürdüren turizmciler, Hindistan'dan düğün, kongre, toplantı başta olmak üzere "grup turizmi"nin de merkezi olmak istiyor.

HİNDİSTAN İÇİN SORUN UÇAK

Yeni pazarlar bulmak için önemli gayretleri olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, "Hindistan bizim için yeni, büyük ve gelecek vaat eden bir pazar. Bu alanda valiliğimiz başkanlığında, Antalya Büyükşehir Belediyesi, turizm sektör temsilcileri, bölge kalkınma ajansımız ve THY olarak çalışmalarımız var. Son 6-7 yıldır Hindistan pazarında çalışan, tanıtım yapan arkadaşlar var." diye konuştu.

Koordineli şekilde gerçekleştirdikleri toplantılarda Hint turizmi alanında gelinen noktayı, ilerleyebilmek için sorunların çözümü noktasında değerlendirmeler yaptıklarını aktaran Karaloğlu, bu alanda en büyük problemin uçak sorunu olduğunu dile getirdi.

HİNTLİLERİN HARCAMASI YÜKSEK

Charter uçak firmalarıyla ulaşım sorununu çözeceklerine işaret eden Karaloğlu, şunları kaydetti:

Antalya'nın iddialı olabilecek turizm altyapısı, hizmet kalitesi, tesis ve çalışan personel bakımından avantajlı olduğuna değinen Karaloğlu, evlilik, düğün ve kongre turizmini önemsediklerini bildirdi.

#Bünyat Özpak
#Hindistan
#Hint turizmi
#Münir Karaloğlu
#Turizm
6 yıl önce