|

Auer, 'Ulubaş'la yeniden canlandı

2 yıl üretime ara verdikten sonra 2004 yılında Ulubaş Grubu tarafından satın alınan Auer kısa sürede üretime geçtikten sonra, şimdi de ürün çeşitlendirmesine giderek büyümeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
01:00 - 1/03/2005 الثلاثاء
Güncelleme: 12:12 - 22/06/2017 الخميس
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Auer, 'Ulubaş'la yeniden canlandı
---------------------- manset ---------------------

HARUN BAHÇİVAN / GİRNE

Üretime 2 yıl ara verdikten sonra 2004 yılının mayıs ayında Ulubaş Şirketler Grubu tarafından yüzde 99,9'u satın alınan pişirici sektörünün duayen firması Auer, kısa sürede yeniden faaliyete geçtikten sonra şimdi de ürün çeşitlenmesine gidiyor. Auer Genel Müdürü Davut Altunbaş, KKTC'nin Girne şehrindeki Merit Crystal Cove Otel'de düzenlenen Auer Bayiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada 2005'in 5. ayından itibaren tüketicilerin Auer'in ürün gamında olmayan yeni ürünleri de iç piyasada görebileceklerini söyledi. Altunbaş konuşmasında, 2004 mayıs ayında satın alınan Auer'in, kısa sürede bütün bantlarını (4 bant) üretime aldıklarını ve ilk ürünün 2004 yılının 6 ayından itibaren piyasaya verildiğini söyledi. Altunbaş, 2005 yılı itibariyle de dışarıdan tedarik yoluyla ürün çeşitlendirme yoluna giderek kombi, çamaşır makinesi, klima ve diğer ankestre grubu ürünleri piyasaya sunacaklarını söyledi.
Kalite ve hizmet odaklı rekabet yapılacak

Auer'in yeni dönemde fiyat odaklı rekabetten çok, kalite ve hizmet odaklı bir rekabeti benimseyeceğini söyleyen Altunbaş, halen 202 olan servis sayılarını, yıl sonu itibariyle 350'ye çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Altunbaş, "7/24 hizmet anlayışına geçeceğiz. Isıtıcı sektöründe bulunuyoruz. Kış vakti arızalanan bir ısıtıcı aileleri hastalanma riskine sokacaktır. Biz Auer olarak bu riski müşterimize, kendimizden bedel ödemek pahasına, yaşatmayacağız" şeklinde konuştu. Altunbaş, bir soru üzerine yurdışındaki büyük firmalarla stratejik ortaklıklar kurmak için çalışmalarının bulunduğunu da açıkladı. Auer Pazarlama Grup Koordinatörü Gökhan Alçelik ise marka bilinirliğini tüm çabalarıyla daha ileri götürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ulubaş, emayede dünya markası
1954 yılında Kayseri'de faaliyete başlayan Ulubaş Şirketler Grubu halen 4 fabrikasında imalatlarının yüzde 95'ini başta Avrupa ve Amerika ülkeleri olmak üzere toplam 78 ülkeye direkt olarak ihraç ediyor. 54 yıllık bir geçmişe sahip olan Grup, yaklaşık bin kişinin çalıştığı tesislerinde emaye, buzdolabı, mutfak eşyaları, ısıtıcı ve pişirici ev aletleri üretiyor. Emaye üretiminde dünyada söz sahibi olan Ulubaş, bir süre önce beyaz eşya sektöründe de faaliyete başlama vizyonu belirleyerek, 2003 yılında bu amaçla Eurontristar markasıyla 1 milyon adetlik buzdolabı üretim kapasitesine sahip bir fabrika kurdu. Grup, 3 yıl süren çetin pazarlıklar sonunda yapılan anlaşma ile de 2004 yılının Mayıs ayında Auer'in yüzde 99,9'luk hissesini Yapı Kredi Bankası'ndan 8,3 milyon dolara satın aldı. Isıtma sektörünün ünlü markası Auer'in temeli, Fransa'dan Türkiye'ye gelen Auer ailesi tarafından 1957 yılında atılmış, ancak 1973 yılında bazı sıkıntılardan dolayı aile Fransa'ya geri dönmek zorunda kalınca, fabrikayı Yapı Kredi Bankası'nın kurucusu Kazım Taşkent'e satmıştı.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
٪d سنوات قبل