|

Başarılı ihracatçıya çelikten ödül

Çelik İhracatçıları Birliği 2016 yılı ihracatının 4,7 milyar dolarını üstlenen 37 firmayı düzenlediği “Çelik İhracatının Yıldızları” töreninde ödüllendirdi. Toplam 16 farklı ürün kategorisinde 48 ödül sahiplerini buldu. Törende dereceye giren ilk üç firma Habaş, İçdaş ve Çolakoğlu oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:30 - 20/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Başarılı ihracatçıya çelikten ödül
Başarılı ihracatçıya çelikten ödül

Çelik İhracatçıları Birliği, bu yıl ikincisini düzenlediği Çelik İhracatının Yıldızları Ödül Töreni Swissotel’de gerçekleştirildi. Törende 16 farklı ürün kategorisinde en fazla ihracat yapan 37 şirkete 48 ödül dağıtıldı. Her kategoride ilk 10’a giren firmalara da toplamda 160 sertifika verildi. Törende dereceye giren firmalar arasında yapılan sıralamada, 2016 yılında tüm ürünlerde en fazla ihracata ulaşan ilk üç çelik firması; Habaş, İçdaş ve Çolakoğlu oldu. Ayrıca Çelik İhracatçıları Birliği’nin Ar-Ge, inovasyon, ürün ve teknoloji geliştirme ile akredite laboratuvar hizmetleri konusunda faaliyet göstermek üzere kurduğu MATİL A.Ş’ye, faaliyete geçtiği kısa süre içinde çelik sektörüne verdiği katkılardan dolayı “Çelik İhracatının Yıldızları Özel Ödülü” verildi.

İHRACATI 5’E KATLADIK

Törene katılan T.C. Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin, ekonomideki yüksek büyümede sanayicilerin büyük katkısı olduğunu söyledi. Üçüncü çeyrekte yüzde 7 büyüme öngördüklerini vurgulayan Metin, yıl genelinde ise yüzde 6 büyüme beklediklerini kaydetti. Türk çelik sektörünün özellikle son 10 yılda büyük başarılara imza attığını belirten Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci ise sektörün dünya gelişmelerinden doğrudan etkilendiğini söyledi.

ÇİN'E RAĞMEN BAŞARI

Çin’in Dünya Ticaret Örgütü kurallarını tanımayan agresif ihracat politikası sergilediğine işaret eden Ekinci, "Ancak sektörümüz üzerindeki bu baskıya rağmen 2016 yılını hedefleri doğrultusunda kapattı. 2016 yılında 33,2 milyon tonluk üretim ile dünyada 8’inci, Avrupa'da 2’nci olduk” bilgisini verdi.

2017 YÜKSELİŞ YILI

2017 yılına sektör olarak yükselişle başladıklarını açıklayan Namık Ekinci, “2017 yılı çelik sektörümüz için tekrar eski güçlü günlerine dönüşün bir başlangıcı oldu. Türk çelik sektörüne kendini adamış herkes var gücüyle çalışıyor” dedi. 

#Ekonomi
#İhracat
#İhracatçı
7 yıl önce