Resmî Gazete’de yayımlandı: Dost Katılım Bankası’nın kurulmasına BDDK’den onay

00:31, 17/06/2026, Çarşamba
Yeni Şafak
Resmî Gazete’de yayımlandı: Dost Katılım Bankası’nın kurulmasına BDDK’den onay
BİM’in de ortak olduğu Dost Katılım Bankası’na kuruluş izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), BİM Birleşik Mağazalar’ın da aralarında bulunduğu beş şirket tarafından 10 milyar TL kuruluş sermayesiyle Dost Katılım Bankası A.Ş. adı altında yeni bir katılım bankası kurulmasına izin verdi. Karar, 17 Haziran 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandı.

Türkiye’de bankacılık sektörüne yeni bir katılım bankası ekleniyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun, Dost Katılım Bankası A.Ş.’nin kurulmasına yönelik kararı Resmî Gazete’de yayımlanarak duyuruldu.

17 Haziran 2026 tarihli ve 33283 sayılı Resmî Gazete’de yer alan karara göre banka, 10 milyar TL kuruluş sermayesiyle faaliyet göstermek üzere kurulacak.

Dost Katılım Bankası’nın kurucu ortakları kimler?

BDDK’nin 11 Haziran 2026 tarihli toplantısında aldığı 11470 sayılı karara göre Dost Katılım Bankası A.Ş.’nin kurucu ortakları şöyle sıralandı:

  • BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.
  • Desto Atık Yönetimi A.Ş.
  • Dost Global Danışmanlık A.Ş.
  • GDP Gıda Paketleme Sanayi ve Ticaret A.Ş.
  • Es Global Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.

Söz konusu şirketler tarafından Türkiye’de kurulacak bankanın katılım bankacılığı alanında faaliyet göstermesi planlanıyor.

Kuruluş sermayesi 10 milyar TL olacak

Kararda, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik kapsamında sunulan bilgi ve belgelerin incelendiği belirtildi.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun ilgili maddeleri çerçevesinde gerçekleştirilen inceleme ve değerlendirmeler sonucunda, Dost Katılım Bankası A.Ş. unvanlı ve 10.000.000.000 TL kuruluş sermayeli bir katılım bankasının kurulmasına izin verilmesi kararlaştırıldı.

BDDK kararı Resmî Gazete’de yayımlandı

BDDK’nin kuruluş izni, bankanın doğrudan faaliyete başladığı anlamına gelmiyor. Kuruluş sürecinin tamamlanmasının ardından bankanın faaliyet izni alabilmesi için mevzuatta belirtilen teknik, mali ve kurumsal şartları yerine getirmesi gerekecek.

Dost Katılım Bankası’nın faaliyete geçmesiyle birlikte Türkiye’deki katılım bankacılığı sektörüne yeni bir oyuncunun katılması bekleniyor.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026