|

Booking'den Kudüs kararı

Seyahat rezervasyon sitesi Booking, Kudüs'ün İsrail yerleşim alanı olarak gösterilmesinin ardından gelen tepkiler üzerine tanımlamasını kaldırdı.

Yeni Şafak
11:18 - 1/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 11:43 - 1/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Booking.com'dan Kudüs kararı.
Booking.com'dan Kudüs kararı.

Hollandalı seyahat rezervasyon sitesi Booking, geçen günlerde çok tartışılacak bir karara imza atmıştı. Kudüs bölgesini İsrail yerleşimi olarak gösteren şirket, gelen tepkiler üzerine tanımlamasını kaldırdı.

Dünyanın bir çok ülkesi Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmezken geçen aylarda ABD Başkanı Donald Trump'ın skandal kararıyla büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması ve ABD tarafından başkent ilan edilmesine karar verilmişti. Şehrin batındaki İsrail egemenliği uluslararası hukuk tarafından tanınırken, Yahudi devletinin 1980'lerde ilhak ettiği

doğu kesimindeki kontrol, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler de dahil olmak üzere birçok ülke ve uluslararası örgüt tarafından tartışmalı ve yasa dışı olarak görülüyor.

1996 yılında Hollanda'da kurulan Booking.com, dünya çapında 229 ülke ve bölgede 138.000'den fazla noktada 28 milyondan fazla kişiye hizmet vermekte. Firmaya göre, platformda günlük 1,5 milyondan fazla oda rezerve ediliyor.


#Booking
#Kudüs
6 yıl önce