|

Cezayir Türk ortak arıyor

Konut yapımından balıkçılığa kadar pek çok sektörde büyük iş potansiyeli bulunan Cezayir'deki işadamlarından Türklere ortak yatırım çağrısı geldi

Yeni Şafak
00:00 - 28/06/2001 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

MÜSİAD Kurucu Genel Başkanı Erol Yarar başkanlığındaki 55 kişilik Türk işadamları heyeti 4 gün süren Cezayir gezisinden döndü. Cezayir Uluslararası Ticaret Fuarı' na iştirak eden Türk işadamları ikili temaslarda bulunarak Türkiye-Cezayir ekseninde yapılabilecek ortak ticari faaliyetler hakkında görüş alış-verişinde bulundular.

MÜSİAD heyeti ile birebir görüşme yapan Cezayir Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Bakanı Abdulkadir Samari ile Cezayir Denizcilik Bakanı Dr. Ghoul Amar, Türkiye ile Cezayir' in pek çok alanda işbirliği yapabileceğine işaret ederek, Türk işadamlarını Cezayir' e yatırım yapmaya ve Cezayirli işadamları ile işbirliğine davet ettiler.

Önümüzdeki dönem konut sektöründe 6-7 milyar dolarlık bir harcama yapmayı planladıklarını kaydeden Samari, Türk müteahhitleri Cezayir'de konut yapmaya davet etti.

Cezayir Denizcilik Bakanı Dr. Ghoul Amar, 500 bin ton balık kapasitesi bulunan Cezayir'in bu kapasitenin ancak 100 bin tonunu üretebildiğini belirtti. Cezayir Toplumsal Barış Hareketi Partisi Başkanı Mahfuz El-Nahnah ile bir araya gelen Erol Yarar ve beraberindeki heyet, Nahnah' a Cezayir ekonomisinin gelişmesine ilişkin bir dizi öneri sundular. Cezayir' de yaşanan su sıkıntısının aşılmasında Türkiye' nin tecrübelerinden istifade edebileceklerini ifade eden Yarar, "İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı İSKİ son derece başarılı çalışmalar gerçekleştirmektedir. Bu sıkıntınız için İSKİ ile temasa geçip tecrübelerinden istifade edebilirsiniz" dedi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce