|

Derviş Londra yolcusu

ABD'ye yapılan saldırı nedeniyle 3. kez ertelenen Londra gezisine bugün başlayacak olan Kemal Derviş'i İngiltere'de 3 günlük yoğun bir gündem bekliyor.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/2001 Pazar
Güncelleme: 18:11 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Devlet Bakanı Kemal Derviş, geçtiğimiz yaz boyunca iki kez programına aldığı, ancak son dakika gelişmeleri nedeniyle iptal etmek zorunda kaldığı Londra gezisine bugün başlatıyor.



Derviş, temaslarına 17 Eylül Pazartesi günü erken saatlerde başlayacak. Derviş'in Londra'daki ilk teması Financial Times adlı günlük ekonomi gazetesinin muhabir ve yazarlarıyla yapacağı sabah kahvaltısı olacak.



Derviş, daha sonra İngiltere Ticaret Bakanı Barones Symons ile görüştükten sonra ulaslararası reyting kuruluşu olan Standart and Poors'un Londra'daki merkezini ziyaret edecek. Derviş, Pazartesi son olarak DEİK'in vereceği akşam yemeğine katılacak.



Derviş'in gezisinin ikinci günü DEİK konferansıyla başlayacak. Derviş, bu toplantıda da uluslararası finans çevreleri ve bankacılara Türk ekonomisini anlatmak üzere bir konuşma yapacak. Konferansa, Derviş'in yanısıra, Hazine Müsteşar Yardımcısı Hakan Özyıldız, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fatih Özatay, Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Vural Akışık, İMKB Başkanı Osman Birsen, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Ceyla Pazarbaşıoğlu'nun da katılması bekleniyor. Derviş Çarşamba günü dönecek.



#Kemal Derviş
#Londra
#ABD
#İngiltere
23 yıl önce