|

Direktör başka rapor başka

Moody’s yine kafa karıştırdı. Kuruluş, Türk bankalarının riskleri yönetemediği iddiasını içeren bir rapor açıkladı. Dün ise Moody’s Ülke Riskleri Direktörü Yves Lemay, “Türkiye’nin mali gücü, risk profilini destekleyen bir istikrar kaynağı” açıklaması yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:52 - 17/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Moody's'ten dün sözlü olarak övgü geldi.
Moody's'ten dün sözlü olarak övgü geldi.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının raporlarında başka, konuşmalarında ise başka söylemlere yer vermesine Moody's'le yine tanık olduk. Önceki gün şirket, kredi derecelendirmesi niteliği taşımayan araştırma raporunda “Türk bankalarının faaliyet gösterdiği çerçeve aralarında ekonomik büyümede yavaşlama, etkin olmayan para politikası, TL'nin değer kaybı ve yüksek işsizliğin de bulunduğu bir dizi unsur nedeniyle zorlayıcı olmayı sürdürecek” ifadelerine yer verdi.

LEMAY, TÜRKİYE’Yİ ÖVDÜ

Moody's'ten dün ise sözlü olarak övgü geldi. Moody's’in Ülke Riskleri Direktörü Yves Lemay, "Türkiye'nin mali gücü, reyting açısından toplamda risk profilini destekleyen bir istikrar kaynağı oldu. Avrupa’daki büyümenin sonucunda Türkiye’de net ihracatın pozitife döndüğünü gördük. Bu gelecek birkaç yıl boyunca net ihracatın artmaya devam etmesine katkıda bulunacak pozitif bir unsur. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin bu yıl yüzde 4 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi.

TBB'den yanıt geCikmedi

Mood's'in bankacılık sistemi görünümünün negatif olduğunu belirtmesi sonrasında Türkiye Bankalar Birliği (TBB)'den “Bankacılık sektörü riskleri doğru yöneterek pozitif görünümü koruyacak yapıda ve güçtedir” açıklaması geldi. TBB'den yapılan yazılı açıklamada “Yakın dönemde ABD’de faiz oranlarının yükselme, dünyada petrol ve emtia fiyatlarının artış eğiliminde olması yanında uluslararası ve bölgesel politik risklerin artması, gelişmekte olan ülkeleri olduğu gibi ülkemizi de etkilemektedir. Türkiye ekonomisi şoklara dayanıklıdır ve makul bir hızda büyümeye devam etmektedir. İç ve dış şokların yaşandığı son on beş yılda Türkiye ekonomisi ortalama yüzde 6’ya yakın büyümüştür” denildi.

#Moody's
#Kredi puanı
#Türkiye
6 yıl önce