|

Djital ihracat arenası

208 ülkeden 400 teknoloji şirketinin bir araya geldiği dev teknoloji buluşması Mobil Dünya Kongresi (GSMA) Barcelona’da başladı. Geleceğimize yön verecek teknolojilerin görücüye çıktığı fuarda Türk şirketleri yerli ürün ve servisleriyle dikkat çekiyor. Global çapta bir hamle yapan Turkcell de kongrede Lifecell Ventures ile dijital ihracat dönemini başlattığını açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 01:27 - 27/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Türk şirketleri mobil dünya kongresine çıkarma yaptı.
Türk şirketleri mobil dünya kongresine çıkarma yaptı.

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin boy gösterdiği Mobil Dünya Kongresi (GSMA), dün Barcelona’da kapılarını açtı. Toplam 1 trilyon doları aşan gelire sahip GSM Birliği’nin düzenlediği organizasyonda, teknoloji devleri hayatımıza yenilikler katacak ürünlerini görücüye çıkardı. 1 Mart tarihine kadar sürecek etkinliğe bu yıl, 208 ülkeyi temsilen 108 bin katılımcı, 6 bin 100 şirket CEO’su, 320 konuşmacı, 3 bin 500 basın mensubu, 2 bin 300’ün üzerinde katılımcı şirket bulunuyor.

100 BİNDEN FAZLA ZİYARETÇİ

100 binden fazla kişinin ziyaret edeceği fuarda Turkcell, teknoloji üretiminde yerel kaynaklarla geliştirdiği birçok ürün ve hizmetini kongre katılımcılarının beğenisine sundu. Teknoloji meraklısı ziyaretçiler ve dünyanın başlıca mobil operatörleri Turkcell standında Lifebox, Yaani, BiP, fizy, Dergilik, TV+ gibi ürünleri dijital ürünleri ve birçok yeniliği yerinde deneyimliyor. Turkcell, geleceğin teknolojilerinin tanıtıldığı 4. Salon’da 469 metrekarelik stantla yer alıyor.

TURKCELL’DEN GLOBAL HAMLE

Dijital operatör vizyonu ile servislerini tüm dünyaya açan Turkcell, global çapta önemli bir hamle daha yaptı. Turkcell, kurduğu ‘Lifecell Ventures’ adındaki şirketle, geliştirdiği servisleri tek çatı altında toplayarak dünyadaki tüm operatörlerin kullanımına sundu. Mobil Dünya Kongresi’nde konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Türkiye’nin son yıllarda her alanda kendi teknolojilerini geliştirmeye başladığını belirterek “Şimdi dijital ihracat dönemi” diye konuştu.

REKABETTE ÖNE GEÇME ZAMANI

Toplantıda, Lifecell Ventures ile rekabette öne geçme zamanının geldiğini vurgulayan Terzioğlu “Son 10 yılda Telekom altyapısını kullanarak dünyada milyarlarca kullanıcıya ulaşan OTT’ler ile rekabet etmenin yolu telekom ve OTT yeteneklerini birleştirmekten geçiyor. Biz de 2015 yılında başlattığımız dönüşümle sadece mobil ve sabit altyapılarımızı birleştirmedik, üzerine telekom ve OTT yeteneklerini bir araya getirerek oluşturduğumuz servislerimizi koyduk. Bugün geldiğimiz noktada fizy, TV+, BiP, Lifebox, Dergilik gibi servislerimiz Türkiye’de rakiplerini geride bırakmış durumdalar. Şimdi bu deneyimi dünyada Telekom sektörüne taşıma zamanı" dedi.

Telekom sektörüne yeni soluk

Telekom sektörüne yeni bir soluk getirmek istediklerinin altını çizen Turkcell CEO'su Kaan Terzioğlu, şunları kaydetti: “Lifecell Ventures ile dünyanın her yerindeki tüketicilere dijital iletişim, eğlence, müzik, TV, ticaret ve e-ticaret uygulamalarıyla bulut çözümleri sunmaya başladık. Normalde bir Telekom operatörünün müşterileriyle ilişkisi günlük 31 dakikalık arama-aranma süresi. Biz ise ürün ve servislerimizle günün 1440 dakikasının her anında müşterilerimizin yanında olmak istiyoruz DNA’sında inovasyon olan bir şirketiz. Dijital servislerimizle de ülkemizin teknoloji açığını kapatıyoruz.”


Kopilot ve Akıllı Tarım görücüye çıktı

Turkcell, yeni ürünlerinin tanıtımını GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde yaptı. Araç takip sistemlerinin ötesinde hizmetler sunan Kopilot ve hem geleneksel hem de profesyonel tarım yapanlar için büyük kolaylıklar sağlayan Akıllı Tarım Cihazı Barcelona’da iletişim endüstrisinin liderlerine tanıtıldı. Turkcell’in bağlı araç çözümü Kopilot, klasik bir araç takip hizmetinin çok ötesinde; kullanım detayları, seyahat günlüğü, sürücü davranışı, sürüş modları ve bildirimleriyle aracınızla ilgili her şeyi kontrol altında tutmanızı sağlıyor. Akıllı Tarım Servisi de çiftçilere tarlada yetiştirmekte oldukları ürünleriyle ilgili bilgi akışı sağlıyor. Akıllı Tarım cihazı, tarladaki mahsulde verimliliği arttırmak ve mahsul kalitesini yükseltmek için çiftçiye çevre, hava ve toprak koşullarıyla ilgili bilgi akışı sağlıyor.


#İhracat
#Dijital
#Tİcaret
6 yıl önce