|

Doğum borçlanmasının şartları açıklandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu kendisine yöneltilen bir soru önergesi üzerine doğum borçlanmasının şartlarını açıkladı. İşte Bakan Sarıeroğlu'nun açıkladığı doğum borçlanması şartları...

Yeni Şafak
16:05 - 30/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:17 - 30/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu TBMM'de kendisine yöneltilen, sigortalı bir işte çalışmadan önce doğum yapan kadınların da doğum borçlanması yapabilmesine yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesine yazılı yanıt verdi.

2 YIL ŞARTI ARANACAK

Bakan Sarıeroğlu, Sosyal Sigortalar ve Genel sağlık Sigortası Kanunu'na göre, sigortalı kadının, üç kereye mahsus olmak üzere doğum tarihinden sonra 2 yıllık süreyi geçmemek kaydıyla hizmet akdine istinaden işyerinde çalışmaması ve çocuğunun yaşaması şartıyla talepte bulunulan süreleri borçlanabileceğini anımsattı.

Sarıeroğlu, "Doğum borçlanması yapılabilmesi için öncelikle Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun ilgili bentlerine göre sigortalı tescilinin olması, kısa ya da uzun vade sigorta kolları yönünden prim ödenmiş olması ve daha sonra doğum yapılmış olması ile doğum tarihinden sonra 2 yıllık süreyi geçmemek üzere prim ödenmemiş sürelerin bulunması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

#Jülide Sarıeroğlu
#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
#doğum borçlanması
7 yıl önce