|

Ecevit'siz de oluyor

Başbakan Bülent Ecevit'in 20 gündür hasta olması, para piyasalarında önemli bir değişiklik getirmedi.

Yeni Şafak
00:00 - 24/05/2002 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Başbakan Bülent Ecevit'in hastalığı, piyasaları etkilemedi. Başbakan Ecevit'in hastalanmasının üzerinden 20 gün geçti. 20 günde, döviz kurlarında ve borsa bileşik endeksinde, önemli bir değişiklik olmadı.

TL halen değerli

Başbakan Ecevit'in hastalandığı 4 Mayıs tarihinde, dolar kuru 1 milyon 366 bin lira seviyesinde işlem görüyordu. 20 günlük süre içinde, 1 milyon 500 bin lira seviyesine kadar yükselen dolar kuru, tekrar 1 milyon 420 bin lira seviyesine geriledi. 20 günde dolar kurunda sağlanan artış yüzde 3'ler seviyesinde gerçekleşti. Borsa da da aşırı dalgalanmalar yaşanmadı. 4 Mayıs'ta endeks 11 bin 469 lira seviyesindeydi. Endeks 23 Mayıs itibariyle 10 bin 774 lira seviyesinde bulunuyor.

Dış piyasalar tedirgin
Türkiye'de piyasalar Ecevit'in sağlığı ile ilgili endişelerini atlatırken uluslararası piyasalarda ciddi bir tedirginlik var. Morgan Stanley Dean Witter Gelişmekte Olan Piyasalar Hisse Senedi Araştırma Bölümü Direktörü Ricardo Barbieri, ''Türkiye'de Başbakan'ın sağlığı bir endişe konusu. Türkiye'de makro sistem çok güven kazanmış, mikro sistemlere de dikkat etmek lazım'' dedi. Gelişmekte olan ülkelere sermaye akışının 90'lı yılların başında arttığını, 2000 yılında da gelişmekte olan ülkelerin resmi kurumlara net ödemeler yaptığını anlatan Barbieri, 2001 yılında IMF'den Türkiye'ye açılan kredilerde artış gördüklerini, IMF'nin Türkiye'nin resmi kredi düzeyini yükselttiğini belirtti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce