|

Ekoturizm Avrupa’ya entegre yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 hedefleri içerisinde özellikle Karadeniz, Akdeniz bölgeleri ve GAP yöresini kapsayan ekoturizm bölgeleri belirledi.

Yasemin Asan
00:00 - 27/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 05:45 - 27/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Tesis edilen ekoturizm alanları ve rotaları ile turizm olanakları çeşitlendirilip artırılarak ekonomiye 50 milyon TL katkı sağlandı.
Tesis edilen ekoturizm alanları ve rotaları ile turizm olanakları çeşitlendirilip artırılarak ekonomiye 50 milyon TL katkı sağlandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2023 hedefleri içerisinde özellikle Karadeniz, Akdeniz bölgeleri ve GAP yöresini kapsayan ekoturizm bölgeleri belirledi. Türkiye’nin coğrafi konumu ve kitle turizmi potansiyeli ekoturizm alanında üstünlük oluşturken, yerel halka da yeni iş ve gelir olanakları oluşturuyor. Türkiye, 110 olarak belirlediği ekoturizm alanlarından 39’unu hizmete sunarken 50 milyon TL kazanç sağladı. Tümünün hizmete alınması ile devletin kazancı 250 milyon TL’yi bulacak. Doğa turizminde dünyanın ilk 5 ülkesi arasına girmeyi planlayan Türkiye, bu yolla turizmini de çeşitlendirmeyi hedefliyor.

20 YENİ ALANI DAHİL OLACAK

  • Bu çerçevede Orman Genel Müdürlüğü, ormanlık sahaları üzerinde ekoturizm faaliyetlerini sürdürülebilir olacak şekilde planlayarak yöre halkına katkı sağlıyor. Şu ana kadar planlaması yapılan 39 ekoturizm yönetim alanı halka sunuldu. Tesis edilen ekoturizm alanları ve rotaları ile turizm olanakları çeşitlendirilip artırılarak ekonomiye 50 milyon TL katkı sağlandı.

Öte yandan, sisteme Bursa Suuçtu, Konya Çavuşcugöl, Tokat Düden, Bolu Seben, Mardin Artuklu, Mazı Dağı ve Midyat, Siirt Baykan, Denizli Acıpayam, Diyarbakır Çermik ve Ambar Vadisi, Mersin Çamlıyayla ve Karabucak, Batman Mereto Dağı, Osmaniye Karaçay, Trabzon Hıdırnebi, Çanakkale Biga, Kalkım ve Bayramiç, Sivas Kardeşler ekoturizm alanları dahil olacak. Bu donatıları ile beraber hizmete alınacak.

#Avrupa
#Ekoturizm
#GAP
3 yıl önce
default-profile-img