|

Honda’dan sedan atağı

30 bin adet satış ile bu yıl rekor kırma peşinde olan Honda Türkiye, yıl sonuna kadar 3 ayrı yeni sedan modeli ile ürün gamını genişletecek. City modeli ile ilk adımı atan marka, yeni Civic ve Accord’la pazar payını artırmayı hedefliyor.

Şuayip Alabay
00:59 - 6/09/2021 Pazartesi
Güncelleme: 01:02 - 6/09/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Honda City
Honda City

Honda Türkiye, 2021 yılı sonunda rekor satışa imza atmaya hazırlanıyor. Yıl sonuna kadar satışa sunacağı 3 ayrı modeli ile sedan ürün gamını yenileyen Honda, bu hedefine doğru ilk adımı City ile attı.

YENİ BİR DÖNEM AÇIYORUZ

2021 yılında Honda Türkiye için yeni bir dönemin başlayacağını belirten Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, “Türkiye pazarının ihtiyacına yönelik ürün gamımızı genişletiyoruz. Ülkede en çok sedan tercih edildiğini göz önüne aldığımızda bu ihtiyaca yönelik ürünler sunmalıyız. 2021 hedeflerimizden biri buydu. Satışa sunacağımız yeni modellerimizle bu hedefimizi gerçekleştirdik. Üretimin sonlanması ardından başlayacak yeni dönemde atacağımız büyüme adımları ve yatırımlarımız ile Honda’nın pazardaki konumu güçlenecek” açıklamasını yaptı.

HONDA YÜZDE 52 BÜYÜDÜ

Sedan ürün gamında en geniş çeşitliliğe sahip olan markalar arasında yer alacaklarını belirten Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer, “2021 yılının ilk yedi aylık dönemine baktığımızda, 2020 yılının aynı dönemine göre yüzde 27 büyüme gösteren pazara karşın Honda Türkiye, yüzde 52 büyüme elde etti. 2021 yılında pazarın 650 bin bandında olmasını beklerken biz de 30 bin adet ile rekor satışa ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

CİTY CİVİC’E ALTERNATİF OLUR MU?

Civic modelini anımsatan ve iç hacminin bu modele göre daha geniş olduğu Honda City, Elegance ve Executive donanım seçenekleriyle 11 Eylül 2021 tarihinde 219 bin liradan başlayan fiyatı ile Türkiye’de satışa çıkıyor. Yeni Honda City, yakıt verimliliği ile ön plana çıkan 1.5 litre i-VTEC motoru ve sürüş konforu vaat eden CVT şanzımanı ile sürüş keyfi sunuyor.

#Honda
#Takuya Tsumura
#Türkiye
#Sedan
#Civic
#Accord
3 yıl önce