|

Hükümet kararlı

Doğu ve Güneydoğu bölgelerini cazibe merkezi yapacak hükümet programının ilk koordinasyon toplantısı gerçekleşti. Erzurum merkezli Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsayan toplantıya Kalkınma Bakanı Elvan, Maliye Bakanı Ağbal ve Sağlık Bakanı Akdağ katıldı. Üç bakan da bölgenin cazibe merkezi olmasında geri adım atılmayacağını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:33 - 28/09/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programı ve Yatırım Destek Hamlesi ile söz konusu bölgeleri ayağa kalkmaya hazırlanırken, hükümetin bu konudaki kararlılığının artaması bölge halkını da sevindirdi. Bu kapsamda, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan koordinasyonunda Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı'nın ilki gerçekleştirildi. Toplantı Erzurum merkezli Erzincan, Bayburt ve Gümüşhane illerini kapsayan Cazibe Merkezi için yapıldı. Bölgeden milletvekili seçilen Maliye Bakanı Naci Ağbal ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da toplantıya katıldı. Toplantıda bölgelerin süratle kalkınması ve gelişmişlik faklılıklarının ortadan kaldırılmasını amaçladıklarını anlatan Elvan, “Biz şuna inanıyoruz, bu program ile bu bölgeleri ayağa kaldıracağız. Bu konuda en ufak bir tereddüdümüz söz konusu değil, kararlıyız. Birlikte elimizi taşın altına koyacağız” dedi.



BÖLGESEL UZMANLAŞMA ROLÜ


Diğer toplantıların ardından belirlenen bölgelerde hangi alana yoğunlaşılması gerektiğine karar verileceğini belirten Elvan, şöyle konuştu: “Her bir bölgenin, belirli bir alanda uzmanlaşmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Bu bölgelerin rekabet gücünü yükseltecek, yatırımı, istihdamı artıracak, özellikle sanayi ve hizmetler sektöründe mevcutları güçlendirecek bir ortamı oluşturacağız ve bunun da takibini yapacağız. Bunu da valilerimiz, belediye başkanlarımız hep birlikte yapacağız."







SIRADA MALATYA VE ELAZIĞ VAR


Hükümet programı çerçevesinde Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı'nın ikinci ise Malatya-Elazığ merkezli Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ı kapsayan Cazibe Merkezi için yapılacak. Bu toplantıya ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin yanı sıra illerin valileri ve belediye başkanları katılacak. Ayrıca, toplantıların diğer 3 Cazibe Merkezi için ise yarın ve cumartesi olacağı öğrenildi.



KOORDİNELİ ÇALIŞMA ŞART


Maliye Bakanı Ağbal, yapılacak çalışmalarla söz konusu bölgelerde ekonomik ve sosyal hayatta ciddi dönüşümler meydana getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Koordineli çalışmanın önemine işaret eden Ağbal, “Buralara kaynak tahsisatı yapacağız. Hangi iller somut, hayata geçirilebilir, ekonomik ve sosyal hayatta çarpıcı etki meydana getirebilecek doğru projeler gerçekleştirirse bu süreçte programdan önemli ölçüde istifade edebilir” dedi.



KISA SÜREDE HIZLI ÇÖZÜM


Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise AK Parti hükümetlerinin bölgesel gelişmişlik farklılıklarını kaldırmak için yoğun çaba sarf ettiğini altını çizdi. Akdağ, “Cumhuriyet tarihine kıyasla çok ciddi yatırımlar yaptık. Kamu yatırımları açısından başarılı olduk. Önemli ulaşım projelerine imza attık. Program büyük bir fırsat. İllerin kalkınmasında kısa sürede çok büyük mesafeler alacağız” ifadelerini kullandı.





#Cazibe Merkezleri Programı
#Naci Ağbal
#Recep Akdağ
8 yıl önce