|

İpekyolu duble yolla canlanıyor

IRU Kongresi'nin imza töreninde konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, duble yollarla İpekyolu'nun Türkiye bölümünü canlandıracaklarını söyledi

Yeni Şafak
01:00 - 9/11/2005 Çarşamba
Güncelleme: 10:30 - 4/07/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Merkezi Cenevre'de olan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Birliği (IRU)'nin 31. Kongresi 15-17 Mart 2008 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Dünyanın en önemli karayolu taşımacılığı organizasyonu olan IRU'nun 31. kongresinin İstanbul'da yapılacak olması, Avrupa'nın en büyük kara taşıma filosuna sahip olan Türkiye için büyük önem taşıyor.

IRU Kongresi'nin İstanbul'da yapılmasına ilişkin protokol, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile IRU Başkanı Paul Laeremans arasında TOBB Genel Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında imzalandı.

Toplantıya , TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, ve meslek kuruluşlarının başkanları da katıldı. Törende konuşan Yıldırım, "Bugün Çin'den kalkan bir gemi Avrupa'ya 2 ayda geliyor. Oysa Pekin'den yola çıkan bir TIR, 10 günde Brüksel'e gelebiliyor. Ticarette zaman paranın önüne geçti" dedi. Yıldırım, Türkiye'nin bu hattın karayolu ve demiryolu olarak canlandırılması için üzerine düşen herşeyi yapmaya hazır olduğunu ifade etti. Hükümet olarak yaptıkları duble yollarla İpekyolu'nun Türkiye sınırlarında kalan bölümünü canlandıracaklarını söyleyen Yıldırım, Asya ve Avrupa'yı raylarla birleştirecek Marmaray projesinin de bu kapsamda değerlendirilmesi geriktiğini ifade etti.

  • ANKARA
    Telekom'da yeni yönetim çalışması yok
    Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, satış işlemi gerçekleştirilen Türk Telekomünikasyon A.Ş'nin yeni yönetimde yer alacak üyelerin belirlenmesi için henüz çalışma yapmadıklarını belirterek, ''Ne zaman bize böyle bir ihtiyaç olduğunu bildirirlerse biz de o zaman gerekeni yaparız'' dedi.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce