|

İplerini millet çekti

Seçim kararının ardından kredi değerlendirme kuruluşlarının alelacele Türkiye hakkında kararlar almasını eleştiren Başbakan Binali Yıldırım, “Bunlar seçime öyle veya böyle müdahaleye yönelik hareketlerdi ama millet bunları iplemedi, ipini çekti. Bunların işi de bitti” diye konuştu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/07/2018 Pazar
Güncelleme: 09:25 - 1/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
“Belki de görevi tamamlamamdan önce umuma açık son konuşmam bu oluyor” diyen Yıldırım, kalkınmanın kaldıracı olan özel sektörün önündeki taşları kaldırmaya devam edeceklerini belirtti.
“Belki de görevi tamamlamamdan önce umuma açık son konuşmam bu oluyor” diyen Yıldırım, kalkınmanın kaldıracı olan özel sektörün önündeki taşları kaldırmaya devam edeceklerini belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 25. Olağan Genel Kurulu dün İstanbul’da yapıldı. Üç adayın başkanlık için yarıştığı seçimli genel kurula Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve iş adamları katıldı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen genel kuruldan önce yapılan açılış oturumunda Başbakan Binali Yıldırım için TİM tarafından hazırlanan hizmetlerin anlatıldığı video gösterimi sunuldu. Törende; 2017 İhracat Şampiyonları ödülleri de verildi.

TÜRKİYE GÜVEN VE İSTİKRARLA KAZANIYOR

Türkiye'de yönetim sisteminin değiştiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da millettin bir karar verdiğini ve 24 Haziran'da da bu kararın arkasında olduğunu gösterdiğini vurguladı. Yıldırım, “Türkiye; 94 yıllık parlamenter sistemden başkanlık sistemine geçişi gerçekleştirdi ve yeni sistemin kurucu cumhurbaşkanı olarak da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı seçti” dedi. Türkiye'nin 2023'e giden yolda yeni bir döneme başladığına işaret eden Yıldırım, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. Yıldırım, Türkiye'nin 15 yıldır "güven" ve "istikrar" sayesinde kazandığını ifade ederek, millete de güven tazelediği için teşekkür etti. Yeni sistemde başbakanlık olmadığını hatırlatan Yıldırım, "Bizim koltuk elde kaldı” diye konuştu.


HEDEF 120 BİN ÇALIŞKAN İHRACATÇI

“İhracatımız artıyor ama daha çok artması lazım, tekrar ediyorum yeterli değil” diyen Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti: “İthalatımız da daha çok artıyor ama bu seneden itibaren yavaş yavaş denge kurulmaya çalışılacak. İhracatımızı artırdığımız zaman cari açığımız azalacak, dolayısıyla ekonomimizdeki iyileşme çok daha belirgin hale gelecek.” İhracat kültürünün Türkiye’nin her tarafına yayıldığına dikkat çeken Yıldırım, “İhracatı öğrenmeyen il kalmadı. Ne kadardı biz başladığımızda? 12-13 ilimiz vardı ihracat yapan. Iğdır da ihracat yapıyor, Hakkari de ihracat yapıyor ama yetmez. Daha çok ihracatımızın artış hızını yükseltmemiz lazım. Yeni dönemde inşallah bunlar da ele alınacak. İhracatçı sayımız 70 bini aştı. Yeterli görmüyoruz, bunu 120 binin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Çıkarabiliriz" şeklinde konuştu.

İŞİMİZ TAŞLARI KALDIRMAK

Türkiye’deki kalkınmanın kaldıracının özel sektör olduğunu vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, “Biz bunun bilincindeyiz. Bizim yapmamız gereken, sizin önünüzdeki taşları kaldırmak, yolunuzu açmaktır. Bundan sonra bizim yapacağımız iş güvenliktir, adalettir. Onun dışındaki her işi artık Türkiye'de yapacak birikim, altyapı var” dedi.

Maliye politikalarındaki duruşu aynı kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Yıldırım, “Zannediyorum önümüzdeki hafta sonu yeni hükümet de açıklanmış olur. Ayın 8'inde, 9'unda. Türkiye'yi 2023'e taşıyacak yeni Cumhuriyet Hükümeti açıklanmış olacak. Meclis çalışmaya başlayacak. İşler aralıksız devam edecek” dedi. Seçim kararı açıklandıktan sonra değerlendirme kuruluşlarının alelacele Türkiye hakkında kararlar aldıklarını belirten Yıldırım, şunları kaydetti: “Bunlar seçime öyle veya böyle müdahaleye yönelik hareketlerdi ama millet bunları iplemedi, ipini çekti. Bunların işi de bitti. Türkiye'nin siyasetini kimse dışarıdan dizayn edemez, karar verecek, milli iradedir.”

TERÖR SPONSORLARI DA ORTADAN KALKMALI

Türkiye’nin huzurlu ve güvenli bir ülke olması için her türlü güvenliği sağlamada kararlı olduklarını da vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti: “Ülkemize içeriden ve dışarıdan herhangi bir tehdit vaki olduğunda bunun için gerekeni yapmak konusunda hiç kimseden icazet alma durumunda değiliz. Aynı zamanda etrafımızdaki terör sponsorlarının da ortadan kalkması lazım. Sınırlarımız ötesindeki alanların da güvenli hale getirilmesi lazım. Onun için de başladık. Batı'dan Doğu'ya doğru gidiyoruz. Doğu'dan da başladık.”

  • Belki de umuma açık son konuşmam
  • ”Belki de başbakanlık görevini tamamlamamdan önce umuma açık son konuşmam bu oluyor” diyen Başbakan Yaldırım, “Bugüne kadar yaptıklarımız, yapamadıklarımızla millet değerlendirecek. Biz kendimize paye çıkarmak konumunda değiliz. Eksiğiyle, gediğiyle ülkemiz için, milletimiz için gayret ettik, çalıştık, çabaladık. Sorumluluğumuz devam ediyor. Görevimiz bitti ama ‘Hangi konumda, hangi şartlarda olursa olsun Cumhurbaşkanımızla beraber milletimize hizmet etmeye, arkadaşlarımızla devam edeceğiz’ diyorum” dedi.

Dükkanı kapattık

TİM’de başkan değişikliği olacağını belirten Yıldırım, adaylara tavsiyelerde bulundu: “Gayet güzel demokratik bir yarış oluyor, aynen bizim yaptığımız gibi. Kazansanız 3 saat sürüyor sevinci, kaybetseniz 1 günde atıyorsunuz. Onun için kazananın stresi daha çok. 3 saat keyfini yaşarsınız ondan sonra ‘Ne yapacağız?’ diye düşünürsünüz. Kaybeden 1 gün üzülür, ondan sonra ‘Allah, dünya varmış’ der. Hiç endişe etmeye gerek yok, biriniz kazanacaksınız. Ama kazanamayan benim koltuğu gelip alabilir. Bir fark var; siz sadece dükkanı devrediyorsunuz, biz dükkanı kapattık.”


TİM’in yeni Başkanı Gülle

TİM’de çekişmeli geçen başkanlık yarışını TİM Tekstil Sektör Kurulu Başkanı İsmail Gülle Kazandı. Geçerli 398 oyun 149’unu İsmail Gülle, 140’ını Tahsin Öztiryaki, 109’unu ise Oğuz Satıcı aldı. 9 oy farkla kazanan İsmail Gülle, yaptığı açıklamada, birlik vurgusu yaptı. Gülle, “Bugünden itibaren verdiğiniz bu görevi sizin adınıza en güzel şekilde kullanacağım. Makam küçülecek, hizmetler büyüyecek. Kazanan ihracatçı oldu” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,başkanlığa seçilen Gülle’ye bir telgraf göndererek tebrik etti, başarı dileklerinde bulundu.

#Binali Yıldırım
#Ekonomi
#Seçim
#TİM
6 yıl önce