|

İstihdamda 70 yılın rekoru

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2017 yılını milli istihdam seferberlik yılı ilan etmesinin ardından İŞKUR, 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık etti. İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “Bu tarihi bir rekordur ve bunu kırdık. 70 yılı aşan İŞKUR tarihinde erişilmeyen bir rekordur” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:32 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
ŞKUR, 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık ederek 70 yılın rekorunu kırdı.
ŞKUR, 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık ederek 70 yılın rekorunu kırdı.

İŞKUR, 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık etti. Genel Müdür Cafer Uzunkaya, "Bu tarihi bir rekordur ve bunu kırdık. 70 yılı aşan İŞKUR tarihinde erişilmeyen bir rekordur" dedi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "İŞKUR olarak 1 milyon 57 bin 249 kişinin istihdamına aracılık ettik. Bu tarihi bir rekordur ve bunu kırdık. 70 yılı aşan İŞKUR tarihinde erişilmeyen bir rekordur" dedi.

Bu gayretin sonunda önemli bir başarı yakaladıklarına işaret eden Uzunkaya, "970 bin kişilik bir istihdamı İŞKUR olarak sağladık. Bu, geçen yılki istihdam rakamlarının yüzde 10 üzerindedir. Kadın ve genç istihdamında bu rakam önceki yılların yüzde 17 üzerinde" bilgisini verdi.

AB'NİN ÜZERİNDE

Uzunkaya, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hedefin ne kadar zor olduğunu ifade etmek için son 11 yılda Avrupa Birliğinin 28 ülkesinin 7 milyon 190 bin ve ABD'nin 7 milyon 291 bin istihdam yaptığını ifade etmem yeterli. Yani tüm Avrupa'nın bir yıldaki istihdam oranlarının çok çok üzerinde bir istihdam hedefi koyduk. İŞKUR olarak bakanlıkla sahada tüm işverenlerimizle ve hareket seferberliği içerisinde istihdamı artırma noktasında gayret sarf ettik."

İŞ'TE ANNE PROJESİ

"İş'te Anne Projesi" ile annelere işe erişme imkanı sunduklarını, "İşe İlk Adım Projesi"yle de iş hayatına girmek isteyenlere destek olduklarını belirten Uzunkaya, engellilere de 50 bin liraya kadar hibe desteği verdiklerini aktardı.

Başarı tesadüf değil

Uzunkaya, teşviklerden bir yıllık istifade süreci olmasına rağmen kadınlar, gençler ve engellilerin daha fazla tercih edilmesi için işverenlerin teşviklerini 18 aya çıkarıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Teşviklerimiz işverenlerimizin daha fazla işçi çalıştırmasını, diğer taraftan da işçilerimizin nitelik kazanmak suretiyle daha rahat iş imkanlarına erişebilmesini tesis eden yönde ve yöntemde sonuç almaktadır. 1 milyonun üzerinde istihdamı gerçekleştirmek tesadüf sonucu değildi. Ciddi eğitim programı gerçekleştirdik. 508 bin 851 kişiye bir yılda mesleki eğitim kazandırdık. Aktif iş gücü programlarımızda çalışanların yanındayız."

#Cafer Uzunkaya
#İŞKUR
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce