|

Katılım sigortacılığına büyük ilgi

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, katılım sigortalarının büyük ilgi gördüğünü söyledi. Sincek, katılım sigortacılığının 2021’de 2.5 milyar lira büyüklüğe ulaşabileceğini ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:26 - 30/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ayhan Sincek
Ayhan Sincek

Ülkemizde katılım sigortacılığına olan ilginin hızla arttığını söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, büyüme beklentileriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Katılım Sigortacılığı yerli ve yabancı yeni yatırımcıların, yeni şirketlerin ilgisini çekiyor. Katılım sigortacılığının büyüklüğünün ise 2021 yılında 2.5 milyar liraya ulaşacağı tahmin ediliyor. Sektördeki penetrasyon sorununu çözecek tek alternatif de bu. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu finansal kaynak, son yıllarda gelişimini hızlandıran sigorta sektöründen sağlanacaktır. Bireysel Emeklilik tarafına bakacak olursak da Otomatik Katılım’da önümüzdeki dönemde sistemin işveren katkılı hale gelmesini konuşacağız. Sistem bilinirliği arttıkça sistemde kalma oranları da artacak. Ayrıca faizsiz sigorta ürünlerinin cazipliği Körfez sermayesine ilave olarak başka yabancı yatırımcıların da Türkiye’ye giriş yapmasını sağlayacak, katılım sigortacılığı ve faizsiz emeklilik sistemi ülkemizde tasarruf oranının arttırılmasının yanı sıra Türkiye’deki yatırımları da arttıracak.”

TAM KATILIM SAĞLIK SİGORTASI

Yeni tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinden de bahseden Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “Tamamlayıcı sağlık sigortaları ile tüm SGK’lılar anlaşmalı özel hastanelere gönül rahatlığıyla giderek muayene olabiliyor. Biz de uygun fiyatlı Tam Katılım Sağlık Sigortası ürünümüzle sağlıkta maliyetleri düşünmeye son verdik. Aynı zamanda da faiz hassasiyeti olan kişiler de katılım sigortacılığı prensiplerine göre hazırlanmış bu ürünü gönül rahatlığı ile alabilirler. Katılımcılarımızın memnuniyeti bizleri de mutlu ediyor. Hedefimiz 2018 yılında en az 11 bin kişiyi sağlık sigortası şemsiyemiz altına almak” dedi.

#Ayhan Sincek
6 yıl önce