|

Kitap kırtasiye masrafı 2 bin lira

Çocuğunu özel okulda okutan aileleri bütçe telaşı sardı. Yıllık eğitim ücretleri ve fahiş servis zamları ile boğuşan veliler, bir de yüksek kitap ve kırtasiye masrafları ile karşılaştı. Velilerin gösterdiği tepkilere rağmen, okullar yeni eğitim öğretim dönemi için de kabarık talep listesi ortaya çıkardı. 2 bin liraya varan kitap ve kırtasiye faturası, velinin sarsılan bütçesinin tuzu biberi oldu.

Yeni Şafak
08:26 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 05:29 - 29/08/2015 Cumartesi
Diğer

Çocuğunu devlet okullarında okutanlar 5 kuruş kitap parası vermezken; özel okul öğrencilerinin kitap ücretleri veliyi şok etti. Kitap faturası, çocuğun bulunduğu okula ve sınıfa göre değişiklik gösteriyor. En yüksek kitap masrafı özellikle 4, 5 ve 6'ncı sınıflar için çıkıyor. En düşük kitap harcamasının yapıldığı 1'nci sınıflar ise kırtasiye masrafında başı çekiyor.



BAZILARI KULLANILMIYOR

Özel okulların kitap faturasının yüksekliğinde ağırlıklı etkiyi yabancı dil kitapları oluşturuyor. Bazı okullar kırtasiye malzemelerinin de anlaştığı firmadan alınmasını istiyor. Böylece piyasada 1 lira olan bir kalem için 5 katına varan fiyat ödenebiliyor. Takvim'in haberine göre, kimi okullar da öğrencilerden istedikleri kırtasiye malzemeleri için 'marka' şartı koşarak, velinin bütçesini bir kez daha sarsıyor. Kitap ve kırtasiye masrafları toplanınca, özel okulda çocuğunu okutan veli, 2 bin lirayı bulan faturalarla karşılaşabiliyor. Ayrıca veliler, listelerin fazla fazla oluşturulduğunu, alınması istenen bazı kitap ve kırtasiye malzemelerinin hiç kullanılmadığını söylüyor.


#Kırtasiye
#Okul
#Kitap
#Masraf
9 yıl önce