|

Kıyıma 'yüksek maaş' kılıfı

Personeli sözleşmeli statüye geçmeye zorlayan Ortak Yönetim, üst düzey banka bürokratlarına bu durumu kabul ettirmek için, 2-5 milyar lira arasında cazip maaşlar öneriyor.

Yeni Şafak
00:00 - 17/09/2001 Pazartesi
Güncelleme: 21:21 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

IMF'ye verilen sözler çerçevesinde yeniden yapılandırılan Türkiye Zirat ve Halk Bankası'nda, "kıyım" korkusu yaşanıyor. Türkiye Emlak Bankası'nın tasfiyesiyle birlikte Emlakbank'ın çalışanlarını da bünyesinde toplayan Türkiye Ziraat ve Halk Bankası'nda, sözleşmeli statüde çalışmayı kabul eden personele yüksek maaş önerildiği bildirildi. Sözleşmeli statüyle birlikte, "işten atılma riski" ile karşı karşıya kalacak olan banka çalışanları ise, yüksek maaşın "kıyım" için kılıf olmasından korkuyor. IMF'ye verilen sözler çerçevesinde özelleştirmeye hazırlanan kamu bankalarında, kıyım için formül aranıyor. Türkiye Ziraat, Halk ve Emlak Bankası'nın başına getirilen Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu, banka çalışanları özel hukuk hükümlerine göre çalışmaya ikna etmenin yollarını arıyor.



Bu çerçevede ilk olarak, çalışanlara sözleşmeli statüde çalışmak istemeyen banka personelinin, yerlerini değiştiren ortak yönetimin, bundan da sonuç alamayınca, yüksek maaş silahını kullanmaya başladığı bildirildi. Ortak Yönetim'in, kamu bankalarının üst düzey yöneticilerine, sözleşmeli statüde çalışmaları karşılığında 2 ila 5 milyar lira arasında maaş teklif ettiği öğrenildi.



Çalışanlar huzursuz


Ortak Yönetim'in, yüksek maaş teklifleri banka çalışanları arasında huzursuzluğa neden oldu. Çalışanlar, yüksek maaş uygulamasının kıyım için kılıf olduğunu öne sürerek, sözleşmeli statüye geçen personelin bir süre sonra işten atılacaklarını iddia ediyorlar.


#IMF
#Türkiye Zirat ve Halk Bankası
#Yüksek maaş
#Emlakbank
23 yıl önce