|

Latin Amerika’ya Genç TİM çıkarması

Yeni pazarlar için sanal heyetlere ağırlık veren Türkiye, pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte ticarette yüz yüze çıkarmayı yeniden başlattı. Dış ticaret fazlası veren ülke hedefi ile bu kez rota Amerika kıtası. Kolombiya ve Panama’da yeni anlaşmalar için nabız yoklayacak ise genç ihracatçılar.

Yasemin Asan
00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 03:08 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Genç ihracatçılar, Kolombiya ve Panama’da yeni anlaşmalar için nabız yoklayacak.
Genç ihracatçılar, Kolombiya ve Panama’da yeni anlaşmalar için nabız yoklayacak.

İhracatta pazarları çeşitlendirmek ve çıtayı yükseltmek isteyen Türkiye, salgın döneminde sanal heyetlerle ara vermeden devam ettirdiği yeni pazar arayışlarını pandeminin etkilerinin azalmaya başlaması ile birlikte yüz yüze girişimlere de yeniden start verdi. “Dış Ticaret Fazlası Veren Türkiye” hedefi doğrultusunda genç iş insanları Kolombiya ve Panama’da yeni ticari bağlantılar kurmak için sahaya çıkıyor.

15 SEKTÖR HEYETTE

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin organizasyonu önümüzdeki ay gerçekleşecek ziyarette genç iş insanları bu ülkelerin Bogota ve Panama City gibi iş merkezlerinde yeni iş bağlantıları için nabız yoklayacak. Pazar payının artırılması ve her iki ülkeye yönelik yeni iş ve yatırım imkanlarının oluşturulması amaçlanıyor. Heyet ziyareti ile iki ülke arasındaki iş potansiyelinin artacağı ifade ediliyor. İki ülkedeki var olan altyapı, ulaştırma, liman, hastane ve havaalanı projelerinin Türk firmaları tarafından başarı ile gerçekleştirilebileceği belirtiliyor. 15 sektörü kapsayan heyette, inşaat ve yapı malzemeleri, çelik, çimento cam seramik ve toprak ürünleri, demir ve demir dışı metaller, makine ve aksamları, elektrik-elektronik, kağıt, tekstil ve ham maddeleri, ev tekstili, hazır giyim ve konfeksiyon, mutfak aletleri, kimyevi maddeler, tıbbi malzemeler, gıda, ambalaj malzemesi sektörlerinden iş insanları bulunacak.

#Latin Amerika
#TİM
#Kolombiya
#Panama
3 yıl önce