|

Milli uçakta ‘SAHA’ adımı

SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Büyükdede, derneğin kuruluş amacının İstanbul'da bulunan savunma sanayisi, uçak endüstrisi ve uzay endüstrisi alanında hizmet verebilecek firmaların bir araya toplanmasını sağlamak olduğunu bildirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/08/2015 Pazar
Güncelleme: 21:57 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ve İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Projesi iş birliğiyle düzenlenen “SAHA İstanbul'un Kümelenme Şeklini ve Politikasını Belirleme” konulu çalıştay gerçekleştirildi. Çalıştayda, SAHA İstanbul derneğinin çalışma yöntemi, yapılanması ve yoğunlaşacağı alanlar ile gerçekleştirilecek projelerin belirlenmesi konuları tartışıldı. Hasan Büyükdede çalıştayda yaptığı konuşmada, derneğin 17 Mart 2015 tarihinde Teknopark İstanbul bünyesinde kurulduğu bilgisini verdi.



ROKETSAN VE HAVELSAN'DA VAR


Büyükdede, çalışma yöntemlerini belirlemek amacıyla düzenledikleri çalıştaya, Roketsan, Havelsan, Aselsan, devlet kurumları ve üniversitelerden katılım olduğunu dile getirdi. Büyükdede, derneğin gelecek dönemde nasıl çalışacağını, vizyon ve misyonlarının neler olacağını belirlemeye gayret edeceklerini kaydetti.



Havacılıkta 'birinci lige' yükseldik


Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, dünyadaki havacılıkta Türkiye'nin üst sıralara oynayan bir noktaya geldiğini belirterek, “2003 yılında havacılıkta 190 ülke arasında 30'uncu sıradaydık şimdi ise 10'uncu sıraya yükseldik. Bu aslında devasa bir büyümeyi gösteriyor. Artık, Türkiye havacılıkta birinci lige çıktı” dedi. Ekşi, Türkiye'de havacılık sektöründe 5 kata yakın bir artış gösterdiğini kaydetti.


#İstanbul Savunma
#Havacılık
#Havacılık Sektörü
9 yıl önce