|

Mücadeleyi sulandırmayın

Maliyetleri bahane ederek zam yapan fırsatçıların, döviz düşüşe geçince indirim yapmamaları dikkat çekiyor. TESK Başkanı Bendevi Palandöken, hükümetin başlattığı “Enflasyon ile Topyekün Mücadele''yi yeni karlar elde etmek isteyen çevrelerin suiistimal ettiğini belirtti. Palandöken, "Satılmayan ürünlere indirim yaparak yeni pazarlama stratejileri yapıyorlar. Bu fırsatçılar yalnızca karlarını artırmakla kalmayıp enflasyonla mücadeleye de ket vuruyor" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 30/10/2018 Salı
Güncelleme: 00:51 - 30/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti.
Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti.

Hükümetin başlattığı 'Enflasyon ile Topyekün Mücadele' kampanyasını fırsat bilen art niyetli çevrelere karşı dikkatli olunması uyarı geldi. "Enflasyonla Topyekun Mücadele indirimlerini bile kar kampanyasına çevirenler var" diyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğine işaret etti. Palandöken, Enflasyonla Topyekun Mücadele için yapılan indirim kampanyalarının bazı işletmeler tarafından kazanç kampanyasına çevrildiğini belirterek, söz konusu mücadele için ülke genelinde başlatılan yüzde 10 indirim kampanyalarının piyasayı canlandırmaya yetmediğini ifade etti.


MÜCADELEYE KET VURULUYOR

Kampanyanın vatandaşa değil, büyük işletmelere yaradığını savunan Palandöken, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dolar kuru 7,21 ile tarihi rekor kırdığı dönemde fiyatları katlayarak artıran firmalar, şimdi dolar 5,70'in altında iken yalnızca yüzde 10'luk indirimle göz boyuyor. İstisnasız tüm ürünlere zam yapılırken, indirim kampanyaları yalnızca belli başlı ürünlerde uygulanıyor. Enflasyonla Topyekun Mücadele indirimlerini bile kar kampanyasına çevirenler var. Resmen satılmayan ürünlere indirim yaparak yeni pazarlama stratejileri yapıyorlar. Bu fırsatçılar yalnızca karlarını artırmakla kalmayıp enflasyonla mücadeleye de ket vuruyor."

FAHİŞ ZAMLAR GERİ ALINSIN

Bakanlık yetkililerini denetimler konusunda uyaran Palandöken, "Sırf müşteri çekmek için enflasyonla mücadele kampanyasını kullanmak adil bir davranış değil. Serbest piyasa ortamı var diye kimse kafasına göre hareket etmemeli. Ülkemizin ekonomik dar boğazdan geçtiği bir dönemde herkes ve her kesim üzerine düşeni yapmalı. Çünkü her şey kar ve para kazanmak değildir" dedi. Palandöken, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için herkesin elini taşın altına koymasını isteyerek, maliyetleri bahane ederek zam yapanların döviz düşüşe geçince indirim yapması gerektiğini vurguladı.

  • Vatandaş temkinli
  • Yüzde 10 indirim reklamıyla müşteri çekmeye çalışılmaması gerektiğine dikkat çeken Palandöken, enflasyonla mücadelede başarılı olmak için yalnızca belli kalemdeki ürünlere değil, tüm ürünlere vatandaşı rahatlatacak oranlarda indirim yapılması gerektiğinin altını çizdi.
  • Vatandaşların artık indirim kampanyalarına itibar etmediğini savunan Palandöken, "Vatandaş neye elini atsa zamla karşı karşıya kaldığı için artık alışveriş yapmaktan çekiniyor. Yapılan alışverişler zaruri ihtiyaçlardan başka bir şey değil. Piyasaya yeniden güven gelmesi için indirimler daha ciddi ve inandırıcı olmalı. İndirimler ne kadar cazip olursa piyasalar o kadar canlanır" değerlendirmesinde bulundu.
#Enflasyon
#Enflasyonla Mücadele
#Bendevi Palandöken
5 yıl önce