|

Nissan ve Renault birleşiyor

Renault SA ve Nissan Motor Co., birleşerek yalnız tek hisse senedi işlem gören yeni bir otomobil üreticisi kurmak üzere görüşüyor. Renault mevcut durumda Nissan'ın yüzde 43'ünü elinde bulundururken, Japon otomobil üreticisi ise Fransız şirketinde yüzde 15 paya sahip durumda.

Yeni Şafak
10:25 - 29/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:50 - 29/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Renault ile Nissan birleşiyor.
Renault ile Nissan birleşiyor.

Konuya yakın kaynaklar tarafından aktarılan bilgiye göre Renault SA ve Nissan Motor Co., birleşerek yalnız tek hisse senedi işlem gören yeni bir otomobil üreticisi kurmak üzere görüşüyor.


Bilginin kamuya açık olmaması nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre
söz konusu anlaşma gerçekleşmesi durumunda taraflar arasındaki söz konusu işbirliğini sona erdirip tek şirket haline getirecek.
Bloomberg'te yer alan habere göre,Renault mevcut durumda Nissan'ın yüzde 43'ünü elinde bulundururken, Japon otomobil üreticisi ise Fransız şirketinde yüzde 15 paya sahip durumda.


Hisseler yüzde 8.3 yükseldi

Birleşme haberinin ardından Renault'un hisseleri yüzde 8,3 yükseldi. Böylece Renault hisseleri 10 yıl içerisindeki en fazla günlük yükselişini yaşamış oldu.


Öte yandan haberlerin ardından Nissan hisselerinde ise yüzde 2'lik bir azalma oldu. Nissan'ın piyasa değeri 43 milyar dolara düştü.

#Renault SA
#Nissan Motor Co.
#Otomobil üreticisi
6 yıl önce